Home Afvallen Esmee Esmee valt af: ik schaam me kapot

Esmee valt af: ik schaam me kapot

0

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankproces. Ze vertelt wat haar valkuilen waren en waar het beter ging. Deze keer is ze alles behalve tevreden over het resultaat. Hoe komt het?

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht 11 december: 110,3 kilo
  • Gewicht deze week: 112,8 kilo
  • Afgevallen deze week: + 2,5 kilo
  • Totaal aangekomen: +0,9 kg

Aangekomen

Ik schaam me kapot. Ik ben aangekomen, en niet zo’n klein beetje. Eerlijk gezegd twijfelde ik zelfs of ik deze resultaten met jullie wilde delen, want ik ben er alles behalve trots op. Maar eerlijk is eerlijk: door geheim te doen of te liegen zullen mijn resultaten er niet beter op worden. Sinds 11 december ben ik 2,5 kilo aangekomen. Nou zaten daar wel de feestdagen én een operatie bij, maar het bewijst wel dat ik alles behalve goed bezig ben. Ik weeg nu zelfs méér dan voordat ik met deze blog begon en ik voel me er ontzettend naar door. Dit is natuurlijk totaal niet wat ik van plan was.

Goede keuzes

Ondanks dat ik zo ben aangekomen, merk ik wel dat ik steeds meer goede keuzes maak. Ik heb bijvoorbeeld twee feestjes geregeld afgelopen week, waardoor ik heel veel frisdrank in huis had (en zelfs meer dan ik had gekocht, want mensen namen frisdrank mee, dat ze niet meer mee naar huis wilden nemen). Ik heb de frisdrank deze week aan mijn moeder meegegeven. Alles. Zeker 7 flessen en pakken. Ze viert dit weekend haar verjaardag, dus ze kon het ook prima gebruiken. En gisteren liep ik in de supermarkt, had ik zin in snoep en heb ik de bedragen onthouden. Thuis aangekomen – zonder snoep – het geld op de spaarrekening gezet.

Slechte keuzes

Maar, laten we eerlijk zijn, ik kom niet 2,5 kilo aan als ik alleen maar goede keuzes maak. Ik denk dat ik toch meer heb gesnoept dan ik durfde toe te geven. En qua sport gaat het natuurlijk al maanden niet goed, omdat ik om mijn medische redenen niet kan sporten. Gelukkig duurt dat nog maar een weekje, daarna mag ik eindelijk weer sporten. Ik mis het namelijk en ik vind het lastig om zo veel stil te moeten zitten. Ook heb ik moeite mee dat mijn conditie enorm is gedaald.

De draad weer oppakken

Ik baal dus ontzettend van dit resultaat. Ik wil daarom de komende tijd ervoor zorgen dat dit niet nog een keer zal gebeuren en dat er vanaf nu een dalende lijn is. Ik wil immers toch nog aardig wat afvallend dit jaar. Daarom ga ik vanaf nu weer wekelijks wegen, want de laatste keren deed ik het één keer in de maand en dat werkt overduidelijk niet voor me. Ook wil ik nog beter gaan opletten wat ik eet, kijken waar ik de mist in ga en hiervan proberen te leren. En misschien dat ik mijn blog weer dagelijks bijhoud in plaats van een weekverslag. Kijken of ik dan beter voor mezelf kan inzien waar het goed ging en waar juist niet.

Foto’s gezien

Eén van de redenen waarom ik nu extra gemotiveerd ben, is omdat ik van afgelopen weekend foto’s van mezelf heb gezien. Ik vond mezelf dik, baalde van de onderkin en van de manier hoe mijn buik enorm uitpuilde. Zo wil ik er niet uit zien. Ik hoop echt dat het me dit keer lukt om daadwerkelijk ervoor te gaan en dat ik niet weer zo hard faal als de afgelopen maanden.

 

Wens me succes, ik heb het geloof ik nodig.

 

Liefs, Esmee

 

 

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.