Home Afvallen Esmee Esmee valt af: knop is om

Esmee valt af: knop is om

0

Iedere week blogt Esmee over haar afslankproces. Het zonnetje is weer heerlijk aan het schijnen. Hoe heeft dat effect op Esmee?

NiRabarber Aardbei et wegen

Zoals ik al een paar weken terug heb laten weten, wil ik me voorlopig even niet wegen. Ik ben bang dat ik er verkeerd op reageer, en dat wil ik niet, want momenteel ben ik erg goed bezig. Ik wil me over een paar weken ofzo weer een keer wegen, voor nu heb ik in ieder geval het idee dat de knop redelijk om is. Nu de zon weer schijnt en ik het een stuk minder druk heb met werk, merk  ik dat weer de energie heb om me echt te storten op gezonder leven. En die kans grijp ik enorm aan.

 

 

 

Eten

Ik heb de afgelopen dagen goed opgelet met mijn eten. Amper gesnoept en nieuwe recepten uitgeprobeerd met lekker veel groentes erin. Zo heb ik de afgelopen tijd al een salade gemaakt met wortels, veldsla, ijsbergsla en een dressing met citroen, met daarbij lekker aardappeltjes en wat vlees. En ook heb ik een heerlijk quinoa-gerecht gehad met citroen. Gister maakte ik een pilav, met bleekselderij, broccoli en doperwten en had ik als nagerecht een toetje met rabarber, aardbeien en griekse yoghurt. Vandaag heb ik een pastagerecht gemaakt met de restanten broccoli en bleekselderij en als nagerecht heerlijke kwark. Ik geniet er oprecht van en ik heb veel minder snaai-momenten nu.

Bewegen

Ook het bewegen gaat beter. Ik vind het nu heerlijk om lekker buiten te wandelen in de zon. Ook heb ik deze week al twee keer gezwommen en ben ik woensdag bezig geweest in de tuin, met het onkruid wieden. Geloof me, dat is een echte workout, want ik heb er enorme spierpijn van in mijn hamstrings. Het sporten wil ik ook lekker blijven doen, vooral het zwemmen, want dat vind ik heerlijk.

Persoonlijk vlak

Om mezelf wat meer uit te dagen en vooral te stimuleren, heb ik besloten om elke dag iets positiefs over mezelf op te schrijven. En dat 100 dagen lang. Ik begin er de dag mee, en ik schrijf wat ik waardeer aan mezelf, zodat ik daar meer de focus op leg, in plaats van op alles wat ik niet goed kan. Zo hoop ik positiever en optimistischer te zijn en hopelijk werkt dit ook met het afvallen. Ook heb ik een paar boeken gekocht die gaan over afslanken, eetbuien en goed in je vel zitten. Hopelijk werkt dat ook.

Het gaat dus goed

Ik voel me goed, het gaat goed, en dat moet ik vol blijven houden. Wel probeer ik ook realistisch te zijn. Ik wil me nu al voorbereiden voor de komende winter, want dit is mijn moeilijkste periode en ik wil niet wéér zo ver wegzakken als alle andere jaren. En hopelijk gaat het me dus lukken.

Wish me luck!

Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.