Home Afvallen Esmee Esmee valt af: langzaam aan het herstellen

Esmee valt af: langzaam aan het herstellen

0

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankproces. Vorige week had ze een heftige behandeling, waardoor ze veel pijn had. Hoe gaat het nu met haar en wat voor een invloed heeft dit op haar gewicht?

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht vorige week: 109,7 kilo
  • Gewicht deze week: 109,6
  • Afgevallen deze week: – 0,1 kilo
  • Totaal afgevallen: 2,3 kilo

Afgevallen

Kun je 0,1 kg vermindering wel echt afvallen noemen? Zo voelt het in ieder geval niet. Het voelt alsof ik ontzettend stil sta. Sterker nog, dat is natuurlijk gewoon het geval. Ik ben in ieder geval blij dat er niks is bijgekomen, want dat had gezien deze week ook heel goed gekund. Deze week heb ik een stuk rustiger aan gedaan dan andere weken, omdat ik vorige week een heftige behandeling had bij de dermatoloog en ik daarna het idee had dat mijn lichaam volledig had opgegeven. Ik heb daarom de afgelopen week rustig aan gedaan met sporten, maar wel goed op mijn voeding gelet. Vervelend, dat wanneer ik goed op mijn voeding let en niet de mogelijkheid heb om te sporten, ik op hetzelfde gewicht blijf hangen. Ik weet dat dit vooral te maken heeft met mijn schildklierafwijking, maar dat maakt het natuurlijk niet minder frustrerend.

Medisch

De antibiotica begint gelukkig aan te slaan. Ik heb al veel minder pijn bij de ontstekingen en de huid lijkt een heel stuk rustiger te zijn. Helaas reageren mijn darmen minder goed op de antibiotica en het is een vervelend vooruitzicht dat ik twee maanden aan deze medicatie vast zit. Ik weet gelukkig waar ik het voor doe.

Sporten

Deze week ben ik niet naar de sportschool gegaan. Wel heb ik geprobeerd veel te wandelen. Dat viel nog behoorlijk tegen. Het wandelen kost me ontzettend veel energie en mijn lichaam kan het duidelijk allemaal nog niet zo goed aan. Vrijdag moest ik na een wandeling op bed liggen, omdat mijn energie volledig weg was. Ook merk ik dat ik heel veel spierpijn krijg van het wandelen. Net alsof ik weer opnieuw moet beginnen. Eerder liep ik langere afstanden zonder spierpijn.

Voeding

Qua voeding ging het best goed. Ik heb veel samen gegeten met mijn vriend, want we hadden een HelloFresh doos. Lekker divers gegeten dus. Overdag ook vrijwel niet de mist in gegaan. Alleen toen ik echt geen energie had en amper wat kon, wat meer de neiging gehad om cola te drinken.

Persoonlijk vlak

Het is heel vervelend als de motivatie er wel is om lekker actief te zijn, maar je lijf het gewoonweg niet wil. Ik voel me erg aan huis vast. Gelukkig heb ik de afgelopen dagen wel wat vrienden over de vloer gehad, zodat ik wel wat afleiding had.

Komende week

Ik wil de komende week wel weer goed aan de slag gaan. Daarom wil ik sowieso één keer naar de sportschool. Ik vermoed wel dat ik een hoop moet opbouwen qua conditie en kracht, maar ik wil er in ieder geval voor gaan en alles weer opbouwen. Ik ben het thuiszitten meer dan zat en wil niet wéér een week hebben waar ik amper wat afval. Op deze manier schiet het namelijk helemaal niks op en daar baal ik van.

Tot volgende week,

Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.