Home Afvallen Esmee Esmee valt af: last van draaierigheid

Esmee valt af: last van draaierigheid

0

In een wekelijkse blog schrijft Esmee over haar afslankpogingen. De afgelopen weken is haar gezondheid niet zo in orde. Heeft dit invloed op haar gewicht? Hoe veel is ze deze week afgevallen?

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht vorige week: 109,5 kilo
  • Gewicht deze week: 109,5
  • Afgevallen deze week: – 0,0 kilo
  • Totaal afgevallen: 2,4 kilo

Gewicht gelijk

Na een paar weken aangekomen te zijn en daarna een paar weken slechts 0,1 kilo afgevallen te zijn, is het wel een tegenvaller dat ik nu gelijk ben gebleven met mijn gewicht. Het voelt zo doelloos nu, nu ik helemaal niks afval en al weken aan het rotzooien ben. Vorige week was mijn motivatie volledig weg, maar halverwege afgelopen week kwam deze weer terug. Ik vermoed dat mijn gewicht gelijk is gebleven, omdat de motivatie het eerste gedeelte van de week nog ontbrak. Ik wil me niet te veel laten demotiveren door het gewicht op de weegschaal en proberen weer te knallen.

Draaierigheid

Helaas is dat knallen nog best lastig, wanneer de wereld om je heen lijkt te draaien. Dit is een van de bijwerkingen van de antibiotica waar ik nog steeds aan zit (ik moet deze twee maanden innemen en ik zit nu op de drie weken…) Ik heb hier heel veel last van en vooral eigenlijk wanneer ik actief word (sporten) of wanneer ik moe ben. Momenteel ben ik ook heel snel moe nog, dus voldoende slaap krijg ik sowieso wel.

Sporten

Door de draaierigheid helaas de afspraak op dinsdag bij de sportschool af moeten zeggen. Ik werd wakker in de ochtend en ik had het gevoel alsof alles om me heen draaide. Baalde er flink van, want ik wil er juist weer voor gaan. Toch geprobeerd niet te lang te balen. Hoe vervelend het ook is, mijn gezondheid is ook belangrijk.

Het wandelen is wel redelijk gegaan. Ik heb de 10.000 stappen eigenlijk niet gehaald, maar ik kan wel alweer meer wandelen zonder meteen het gevoel te hebben dat ik niet meer kan en dat ik draaierig word. Zondag zijn we naar nationaal Park de Hoge Veluwe gegaan en daar heb ik een route gelopen van ongeveer vijf kilometer. Het was een mooie route en heb er erg van genoten.

12143280_934598923279017_6451437427404859958_n
12122734_934599416612301_8705758027175459008_n

Ook probeer ik betere keuzes te maken. Lopend bijvoorbeeld naar de supermarkt in plaats van de auto. Het zijn kleine dingetjes, die hopelijk wel verschil zullen maken.

Voeding

De voeding ging vooral aan het begin van de week niet zo goed. Dat kwam omdat ik na de wandeling op zondag mijn portemonnee heb laten zitten in de rugzak van mijn vriend. Ik stond hierdoor in de supermarkt, met een mandje vol spullen, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat ik helemaal niet kon betalen. Als een soort laatste redmiddel besloot mijn vriend om wat eten af te halen bij de Chinees. We hebben hier uiteindelijk zowel maandag als dinsdag van gegeten. Pas later besefte ik hoe weinig groente had en hoe ongezond de sauzen die erbij zaten waarschijnlijk waren. Oeps!

Ik heb ook nog een lekkere pompoensoep gemaakt, wat eigenlijk vooral een beetje een probeersel was. Het gerecht beviel gelukkig wel en is voor herhaling vatbaar!

Persoonlijk

12115932_932432520162324_2746858300832133182_n

Zaterdag ben ik naar de stad gegaan om even flink wat geld uit te geven. Soms is dat nou eenmaal nodig. Ik besloot ook wat nieuwe kleding te kopen en vond een trui die me best goed stond. Ik kocht er uiteindelijk twee verschillende kleurvarianten van. De trui zit heerlijk en ik vind dat ik er niet zo dik in lijk. Het was fijn om iets te kopen en te slagen, zonder dat ik me onzeker voel als ik in de spiegel kijk.

Verder ben ik begonnen in het boek The Little black dress challenge van Mieke Kosters. Het heeft ervoor gezorgd dat ik me weer iets gemotiveerder voel en ik ben benieuwd wat ik allemaal van het boek ga opsteken.

Komende week

De komende week wil ik ervoor zorgen dat ik gemotiveerd blijf, want dat ontbrak het begin van de week wel een beetje. Ook wil ik kijken of ik andere manieren van beweging kan vinden wanneer ik me duizelig voel en daardoor niet naar de sportschool kan gaan. Misschien kan ik in huis wat bewegen. Het is me namelijk de afgelopen weken duidelijk geworden dat ik zonder sporten een beetje op hetzelfde gewicht blijf hangen. Daar moet echt verandering in gaan komen!

Tot volgende week,

Liefs,

Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op via info@30daychallenges.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.