Home Afvallen Esmee Esmee valt af: modder workout

Esmee valt af: modder workout

0

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankproces. Hoe is het haar afgelopen week bevallen? Waar is ze zoal tegenaan gelopen en wat ging er goed? Deze week had ze een ongeplande modder workout.

Niet gewogen

Het bevalt me wel om me niet iedere week te wegen en daarom heb ik vandaag niet op de weegschaal gestapt. Het geeft me wat meer rust in mijn hoofd en dat is goed denk ik. Ik merk dat ik me te erg focus anders op mijn gewicht en dat lijkt me ook niet helemaal goed. Deze week had ik een wisselende week. Sommige dingen gingen heel goed, anderen slecht.

Sporten

modder

Sporten deze week was… bijzonder. Afgelopen zaterdag zou ik met mijn vriend gaan wandelen over de heide. Lekker met de hond, even uitwaaien. Het liep helaas iets anders dan verwacht. We liepen iets van de route af, omdat er enorme modderplassen op het pad lagen. Niet wetende dat er verderop een soort moerasachtig gebied was. Mijn vriend zakte wat weg in de modder en zei: “Ach, dit gaat wel.” Ik realiseerde me niet dat ik veel zwaarder ben dan hij en dus liep ik hem achterna. En toen zat ik.. vast. Tot dieper dan mijn knie compleet vast in de modder. Na veel moeite kon ik nog een stap zetten ik zakte opnieuw volledig weg. Het is heel erg moeilijk om uit de modder te komen waar je tot aan je knieën in zit. Er is niets om je aan vast te houden om je er uit te trekken. Het zijn hele onnatuurlijke bewegingen die je maakt. Gelukkig hielp mijn vriend me, en probeerde zelfs mijn hond me uit de blubber te graven. Na afloop was ik natuurlijk supersmerig en mijn schoenen waren een paar kilo zwaarder en dus zijn we direct (dit keer via het pad) naar de auto gelopen. De dag erna had ik wel flink spierpijn, dus het was wel een goede workout, maar niet iets waar ik vaker aan zal doen.

Deze week was ik ook weer in de sportschool te vinden. Met mijn trainer getraind. Dat viel tegen, aangezien ik lang niet goed had kunnen trainen, maar het was ook wel weer fijn om weer lekker actief bezig te zijn. Ik hoop dat ik mijn kracht en uithoudingsvermogen nu weer goed kan opbouwen.

Eten

Het eten deze week ging redelijk. Het blijft moeilijk voor me om niet te snoepen. Ik had gisteren een enorme eetbui, omdat mijn emoties weer wat in de war waren, maar tegelijkertijd maak ook wel redelijk goede keuzes, qua avondmaaltijd. Het is dus erg wisselend en kan zéker beter.

Winterdepressie

De winterdepressie is op een vrij hoog punt. Deze week heb ik daarom een belangrijke aankoop gedaan; de Philips Wake-up light. Ik heb vaker gehoord dat dit helpt tegen het constant vermoeid zijn en dat je makkelijker opstaat. Dat is een groot deel wat bij mij voor problemen zorgt. Ik wilde het al veel langer, maar vond het altijd vrij prijzig om ‘zomaar te proberen’. Nu had ik echter een waardebon voor Bol.com en hierdoor was het veel betaalbaarder. Of het werkt weet ik nog niet, want ik heb het pas één ochtend gebruikt. Komende week wil ik hier dus mee gaan testen en kijken wat het effect is.

Komende week

De komende week wil ik echt goed op mijn eetpatroon letten. Geen eetbuien meer, want de kerst komt er aan en dan wil ik wel een beetje genieten van ongezonder eten. Daarom kan ik beter deze periode goed opletten. Komende zaterdag is er een gourmet met vrienden. Daar wil ik ook wel een beetje genieten, maar tegelijkertijd ook opletten. Ook wil ik de komende week de Wake-up Light goed gaan gebruiken, zodat ik hopelijk wat beter in mijn vel kom te zitten.

Tot volgende week!

Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.