Home Afvallen Esmee Esmee valt af: nare huisarts

Esmee valt af: nare huisarts

0

Esmee deelt haar afslankervaringen in een wekelijkse blog. Alle ups en downs worden vermeld. Is ze deze week weer afgevallen? Lees het in haar blog!

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht vorige week: 110,4 kilo
  • Gewicht deze week:109,6
  • Afgevallen deze week: -0,8 kilo
  • Totaal afgevallen: 2,3 kilo

Afgevallen

Net als vorige week, ben ik ook deze week afgevallen. Minder dan vorige week, maar ik vind dit wel heel acceptabel! Bijna een kilo en in totaal toch mooi al bijna 2,5 kilo. Ik hoop dat ik vooral zo door blijf gaan. De vakantie staat voor de deur – nog een paar weekjes – en het wordt vooral de uitdaging om ook dan goed op te blijven letten. Voorlopig zitten we echter nog gewoon thuis en kan ik eraan werken om een goed leefpatroon te creëren.

Sporten

Ik ben deze week helaas maar één keer naar de sportschool gegaan. Ook heb ik thuis een keer met een YouTube filmpje gesport. Dat ik niet zo vaak naar de sportschool ben geweest, heeft te maken met een vervelende ontsteking onder mijn oksel. Deze doet enorm veel pijn en dat werkt niet goed bij het sporten.

De 30 day jump rope & hoop challenge heb ik wel zo goed als bijgehouden. Gisteren heb ik helaas moeten overslaan vanwege de ontsteking onder mijn arm, maar zaterdag en zondag heb ik hier wel aan meegedaan. Vroeger heb ik wel vaker gehoepeld en gesprongen, maar dat was toch al weer langer dan verwacht. Vooral het springtouwen viel me zwaar. En ik weet ook dat ik vanwege mijn overgewicht even goed moet opletten bij het springen. Ik weet dat het voor de gewrichten wat minder goed is. Overigens ben ik ook begonnen met de 30 day squat challenge. Al geldt daarvoor hetzelfde als voor de andere challenge: gisteren niks gedaan. Misschien doe ik dat vandaag, op de rustdag, alsnog en wissel ik dus twee dagen om.

 

stappenteller2

Wandelen

De vorige keer schreef ik dat ik mijn telefoon lang niet altijd bij me heb. Daar liep ik deze week weer tegenaan. Vaak bedacht ik halverwege de wandeling dat ik de telefoon vergeten was. Niet heel handig, want ik heb er op deze manier totaal geen zicht op. Wel is het me deze week in ieder geval één keer gelukt om de 10.000 stappen te zetten. Sterker nog: het waren er 11250. Hoppa!

 

 

 

 

 

 

 

Eten

Het eten deze week ging best goed. Ik ben lid van HelloFresh, dus grotendeels van de maaltijden staat al vast. Dat maakt het wetenel gemakkelijker. Een heel lekker gerecht deze week was de Couscous, met gegrilde aubergine, gegrilde abrikozen en gehaktballetjes. Erg van gesmuld.

Zondag ging het minder goed. Ik had een verjaardag. Daar wat chips en kaas gehad, maar wel geprobeerd niet te veel te pakken. Omdat ik rond een idioot tijdstip naar huis ging, heb ik ook nog een kant-en-klare maaltijd gehaald, inclusief nog twee blikjes Mountain Dew. Die kant-en-klare maaltijd was een grote verpakking lasagne en die is op gegaan. Ook beide blikjes leeggedronken. Zonde… ik had zelfs verwacht dat ik door die actie amper gewicht kwijt zou zijn geraakt deze week. Gelukkig viel dat mee, maar het is natuurlijk nog steeds heel erg zonde.

 

 

Persoonlijk vlak

Zoals ik al schreef, heb ik een ontsteking onder mijn oksel. Daar ben ik gisteren voor de tweede keer mee naar de huisarts gegaan. Helaas niet mijn eigen huisarts, want die was op vakantie. Dit was een hele andere praktijk zelfs. Zodra ik binnenkwam, begon ze al meteen over mijn overgewicht en opperde ze dat ik wel eens suikerziekte kon hebben. Ik gaf aan dat ik hier op getest ben, maar dat ik wel een schildklierafwijking heb.
Het consult verliep vervolgens stroef. De huisarts bleef maar herhalen dat ik misschien wel suikerziekte heb, omdat de ontsteking daardoor kan ontstaan. Maar dit soort ontstekingen heb ik al ruim vijftien jaar met grote regelmaat en ik ben sindsdien meermaals getest op allerlei kwalen.
Ze liet me niet uitpraten en gaf me een heel naar gevoel. Eenmaal weg uit de praktijk, had ik de indruk dat ik was behandeld als een stuk wandelend vet ofzo. En het was vooral de manier waarop ze het deed, dat ik het echt niet tof vond. Ik voel me er nog steeds een beetje verward door.

Verder ben ik nog steeds bezig in het boek emotionele chantage, dat met momenten erg confronterend is. Maar ik vind het wel een boeiend boek, dat me meer inzicht geeft.

Komende week

De komende week wil ik meer gaan sporten en voorkomen dat ik wederom van die slechte kant-en-klare maaltijden eet. Ook wil ik blijven wandelen en de 10.000 stappen vaker halen (en de telefoon niet telkens vergeten mee te nemen!). Verder vooral door blijven zetten en gaan. Op naar minder gewicht! Het begin is er!

Tot volgende week,
Liefs, Esmee.

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.