Home Afvallen Esmee Esmee valt af: operatie gehad

Esmee valt af: operatie gehad

0

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankproces. Deze week moest ze onder het mes vanwege de huidproblemen waar ze al maanden mee worstelt. Hoe gaat het nu met haar?

Afgelopen week

De jaarwisseling is heel erg goed gegaan. Ik heb wel veel meer gesnackt dan ik eigenlijk had gemoeten, maar ik vond dat ik ook wel een beetje mocht genieten. Ik heb wel geprobeerd niet té veel te nemen en niet te ver door te draaien en dat is prima gelukt. En nu is het vooral een kwestie van de draad weer oppakken, maar dat is best lastig. Eergisteren ben ik namelijk geopereerd aan de ontsteking waar ik al vanaf juli mee te maken heb. En dat heeft er wel ingehakt. Om die reden heb ik me ook helemaal niet meer gewogen. Het was geen kwestie van niet willen, maar vooral een kwestie van vergeten om te wegen.

Operatie

De operatie die ik heb gehad, was er eentje waar ik stiekem enorm naar uitkeek. Ik loop al zo lang met die ontstekingen rond, en deze operatie kan ervoor zorgen dat het niet meer terugkomt op die plek. De ingreep duurde maar een paar minuten. Ik denk dat ik maximaal tien minuten daar ben geweest. En de arts vond dat het er allemaal goed uit ziet. Het viel me allemaal heel erg mee.

Nasleep

Twee weken mag ik niet sporten. Ook mag ik een paar dagen niet douchen (wat ik vreselijk vind, want ik heb het idee dat er heel veel rotzooi uit de wond komt en dat stinkt!). De pijn achteraf viel me gelukkig heel erg mee, waar ik alleen geen rekening mee had gehouden, was dat mijn energie veel minder zou zijn. Ik wilde gisteren nog van alles doen, maar heb uiteindelijk de hele dag op de bank gehangen (en heb dus ook geen blog geschreven, daarom is die een dagje later dan normaal). Qua pijn dus minder klachten. Prettig is het natuurlijk niet, vooral bij bepaalde bewegingen kan het even pijn doen. In slaap vallen is ook wat lastiger, omdat ik dan niet goed weet hoe ik moet liggen, maar ik had het dus allemaal veel erger verwacht.

En het afvallen?

Ik probeer nu goed op mijn voeding te letten. Ik vind het een eng idee dat ik een paar weken niet mag sporten, want nu moet ik helemaal goed opletten wat ik eet. Anders zal ik absoluut niet afvallen. Dat wordt lastig, maar ik ga het natuurlijk wel proberen.

Ander nieuws

Ik ben deze week ook weer bij mijn hypnotherapeute geweest en ik heb nog wat extra tips gekregen om niet te grijpen naar ongezonde voeding. Ze vond wel dat ik goed bezig ben. Langzaamaan lukt het me steeds beter om ervoor te kiezen iets te laten staan dat ik erg lekker vind.

Komende week

De komende week zal in het teken staan van herstel en uitvogelen hoe ik kan afvallen met enkel eten en zonder beweging.

Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.