Home Afvallen Esmee Esmee valt af: operatie

Esmee valt af: operatie

0

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankpogingen. De laatste tijd ging het medisch niet zo lekker en dit zat in de weg met haar gezondheid. Hoe gaat het nu met haar?

Gewicht

Vorige week heb ik helaas geen blog kunnen schrijven. Momenteel ben ik met mijn werk extreem druk en dit zat een beetje in de weg met het schrijven van een blog. Deze week heb ik me daarnaast niet kunnen wegen, omdat ik vannacht niet thuis heb geslapen en deze ochtend dus niet op de weegschaal kon staan. Ik heb daardoor geen idee hoeveel ik nu weeg. Volgende week wil ik me wel weer gaan wegen en ik hoop dan op verschil.

Sporten

Goed om te melden: ik kan eindelijk weer sporten. Ik ben van de antibiotica af en ik word dus niet meer zo duizelig. Ik ben deze week daarom voor het eerst sinds tijden weer naar de sportschool gegaan en morgen ga ik weer. Ik moet wel zeggen dat het me tegenviel. Ik heb te lang niet zo goed kunnen sporten en mijn lijf is helemaal niks meer gewend. Het is net alsof ik opnieuw moet beginnen en dat valt best wel tegen.

Eerlijk gezegd gaat het wandelen nu wel minder goed. Ik ben gevoelig voor de donkere dagen en word er sneller moe van. Als het ’s avonds superkoud én donker is, dan heb ik weinig zin om een flink stuk te lopen. Ik moet mezelf daarin wat meer motiveren, want de beweging is wel heel belangrijk voor me.

Eten

Het eten gaat redelijk. Ik vind het – door de donkere dagen – lastiger om gezonde keuzes te maken, maar ik doe wel echt mijn best. Deze week heb ik wat nieuwe recepten geprobeerd. Ook heb ik bij een verjaardag de taart geweigerd, waar ik toch wel trots op was. Ik probeer me niet te laten verleiden in de supermarkt, nu er zoveel chocolade ligt voor de komende feestdagen. Dat gaat me redelijk goed af. Al ga ik nog wel eens de mist in.

Medisch

Zoals gezegd: de antibioticakuur is voorbij, maar medisch ben ik er nog niet. Omdat één van de ontstekingen onder mijn oksel nog steeds niet goed is genezen, ga ik begin januari onder het mes. Het is een ingreep van ongeveer een kwartier, en in principe zal het hele weefsel dat voor problemen zorgt worden weggehaald. Dat betekent dat ik op die plek geen ontstekingen meer zal krijgen. Ik vind dit spannend, maar tegelijkertijd ook wel fijn, want dan ben ik tenminste van het probleem af. Het betekent ook een nadeel: ik moet wederom aan de antibiotica. Dat betekent dat ik net voor kerst moet beginnen met de kuur, en dit zal een maand lang zijn weer. Daar kijk ik dus wél heel erg tegenop, want ik weet nu al dat ik er duizelig van word. Voor nu wil ik me dus extra storten op mijn gezondheid, dus lekker sporten en gezond eten.

Komende week

Volgende week wil ik me dus opnieuw wegen. Verder wil ik de komende week zeker twee keer naar de sportschool gaan en toch ook echt meer wandelen dan ik deed, ondanks het weer. Morgen ga ik wel uit eten, en ik ga er ook gewoon van genieten. De rest van de week wil ik verder gezond eten.

Wish me luck!
Tot volgende week!

Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.