Home Afvallen Esmee Esmee valt af: pijn!

Esmee valt af: pijn!

0

Elke week schrijft Esmee over haar afslankpogingen. Vorige week was ze ziek, maar nu gaat ze er weer volledig voor. Toch gaat het met haar op medisch vlak nog niet helemaal goed. Heeft dat invloed op haar gewicht gehad?

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht vorige week: 110,1 kilo
  • Gewicht deze week: 110,0
  • Afgevallen deze week: – 0,1 kilo
  • Totaal afgevallen: 1,9 kilo

Afgevallen

Na twee weken een plus op de weegschaal gezien te hebben, staat er eindelijk weer een min.  Het is amper verschil vergelijken met vorige week, maar het is een verschil! Gister ben ik ongesteld geworden, dus dat kan een verschil maken in gewicht. Verder ging het deze week redelijk goed. Al ben ik helaas helemaal niet in de sportschool geweest…

Sporten

fitbit2

Vrijdag zou ik gaan trainen met mijn personal trainer, maar gezien mijn griep vorige week, leek het me toch niet helemaal verstandig. Op vrijdag voelde ik me absoluut niet fit genoeg en toen ik de trainer belde, kon hij ook direct aan me horen dat ik niet in orde was. We hebben daarom afgesproken om deze week twee keer te trainen. Vanmiddag en morgenvroeg.

Wandelen heb ik wel gedaan. Ik baalde ervan dat ik vrijdag niet kon sporten en heb daarom een flinke wandeling met mijn hond gemaakt. Ik heb gemerkt dat wandelen een hele fijne manier is om te herstellen nadat je ziek bent geweest. Het is immers niet intensief. En het is eigenlijk ook een hele fijne manier om de dag te beginnen. Ik heb al een aantal ochtenden een wandeling gemaakt van minstens drie kwartier. Deze week is het me voor het eerst gelukt om iedere dag tenminste 10.000 stappen te zetten.
Ik merk dat ik hierin ook steeds meer betere keuzes begin te maken. Zo moest ik gisteren bij het ziekenhuis zijn om bloed af te laten nemen. Ik besloot om er lopend heen te gaan. Dat was ongeveer 20 – 25 minuten lopen en daarna weer terug. Het gaf een goed en voldaan gevoel dat ik dit had gedaan.

Medisch

Deze week heb ik ook minder in de sportschool gezeten, omdat ik nog steeds flinke last heb van ontstekingen onder mijn oksel. De pijn die ik hierdoor heb is etreem en ik leef momenteel van pijnstillers zoals ibuprofen en nurofen. Dinsdag ben ik voor de derde keer naar de huisarts geweest met dit probleem en ik had het idee dat het nu iets serieuzer werd bekeken dan voorheen. Ik moest bloed laten testen en vandaag heb ik te horen gekregen dat uit de test is gebleken dat ik iets van een ontsteking heb. Dat had ik ze ook wel zonder bloedtest kunnen vertellen, maar goed… de huisarts belt me vanmiddag op voor verdere afspraken. Ze zou ook contact opnemen met een dermatoloog.

Zelf ben ik ook begonnen om eens te kijken wat ik hiertegen kan doen. Ik heb van alles gelezen over ontstekingen en besloten om eens te proberen te minderen met suiker (want dit kan ontstekingen voeden) en juist wat meer citroen en gember binnen te krijgen, omdat dit natuurlijke ontstekingsremmers zijn. Ook slik ik momenteel Omega-3 vitaminetabletten. Omdat dit eveneens zou kunnen helpen. Ik verwacht geen wonderen, maar alle beetjes helpen hopelijk. Ik hoop vooral snel van die vervelende pijn af te zijn.

Vandaag ga ik dus voor het eerst weer intensief sporten en ik hoop dat de pijn een beetje mee zal vallen. Ik ga het wel aangeven bij mijn trainer, zodat hij weet wat er speelt en er rekening mee kan houden bij de oefeningen die ik moet doen.

Eten

Ik heb het gezond eten weer opgepakt. Deze week heb ik een aantal keer met mijn vriend meegegeten en dat scheelt al enorm. Zondag was ik naar een optreden en die dag ook een patatje gegeten en wat frisdrank gehad. Gisteren was ik ongesteld geworden en kon ik de drang om chocolade te kopen niet weerstaan. Maar verder ging het eigenlijk heel goed, niet veel missers dus. Hopelijk volgende week nog minder missers!

Persoonlijk vlak

Op persoonlijk vlak gaat het verder allemaal best goed. Ik voel me gelukkig een stuk fitter. Alleen de pijn is dus heel erg vervelend. Ook merk ik dat ik me onzeker begin te voelen door mensen die het nodig vinden opmerkingen te maken over mijn uiterlijk. Het is niet fijn om ergens te wandelen en van een fietser te horen dat je dik en lelijk bent. Maar ik probeer me er niet te veel door op mijn kop te laten zitten.

Komende week

Vaker sporten! De 10.000 stappen per dag blijven halen en hopelijk minder missers dan de vorige week, zodat ik volgende week wederom een – heb en geen plus (en hopelijk ook iets meer dan 0,1 kg eraf!)

Tot volgende week,

Liefs,
Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op via info@30daychallenges.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.