Home Afvallen Esmee Esmee valt af: positieve update

Esmee valt af: positieve update

0

Esmee is de afgelopen weken erg druk geweest met onder anderen haar werk. Ondertussen probeert ze ook nog af te vallen. Hoe is dat gegaan?

Het gaat goed

Al bijna een maand let ik ontzettend goed op mijn voeding. Ik krijg vrijwel geen geraffineerde suikers meer binnen en ik voel me energieker en goed. In het begin had ik het moeilijk met de afkickverschijnselen: hoofdpijn en vermoeidheid. Tijdens mijn zakenreis in het buitenland ging het beter dan verwacht. Alleen tijdens het bedrijfsuitje heb ik alcohol gedronken en een nagerecht genomen. Verder heb ik water gedronken tijdens het eten en ik kocht fruit bij een lokale winkel. Twee keer had ik lunch met een salade. De drang naar ongezond eten is een stuk minder, maar ik ben er overduidelijk nog niet. Vandaag had ik een eetbui. Ik kocht chocolade en at kant-en-klare lasagne voor het avondeten. Bijna kocht ik ook frisdrank, maar gelukkig wist ik me nog genoeg in te houden om dat te voorkomen. Ik heb te veel gegeten vandaag, echt veel te veel. En ik voel me er naar door. Ik heb enorm veel dorst van de lasagne en ik merk dat ik nu nog meer zin heb in frisdrank. Pas nu ervaar ik hoe erg het elkaar aansterkt. Hoe erg de drang wordt verhoogd wanneer je iets neemt waar suiker in zit. Je wilt alleen maar meer en meer. Hoe vervelend ik het ook vind dat ik deze eetbui had, het was wel mijn eerste eetbui in bijna een maand tijd en daar mag best wat voor gezegd worden, gezien ik de eetbuien eerder meerdere keren per week had. Ik wil dus proberen daar niet te lang bij stil te staan, want het ging wekenlang wél goed. Nu ga ik er dus gewoon weer tegenaan, en dan is die eetbui weer snel verleden tijd.

Aanpakken

Eetbuien ontstaan bij mij vooral wanneer ik alleen ben. Als ik ’s avonds alleen moet eten en niet samen met mijn vriend. Ik heb dan geen zin om te koken, en omdat ik niet weet wat ik moet eten, begint de snaaidrang te komen. Het eten dat ik niet koop vult niet genoeg, en zorgt er alleen maar voor dat ik meer wil snacken en op de een of andere manier weet ik al dat van tevoren en koop ik dus nog meer.

Om te voorkomen dat ik daar in de toekomst weer last van heb, heb ik vandaag in de winkel ook alvast gekeken naar gezondere alternatieven die ik héél gemakkelijk en snel kan klaarmaken, zoals een kant-en-klare lasagne. En ik kwam gezondere quiches tegen. Vrijwel geen toevoegingen en kan ik in de diepvries bewaren en op de dag dat ik het wil eten ontdooien. Ik heb er twee gekocht, zodat ik zondag de eerste meteen kan eten, als ik weer een dagje alleen ben. Ik heb er eentje met prei en eentje met verschillende groentes. Ik hoop da dit me een beetje lukt, en dat het een oplossing is voor de eetbuien die ik heb op dagen waarop ik alleen moet eten.

 

Sporten

Het sporten ging ook even wat minder, omdat er wat proberen waren met mijn oksel, maar die zijn nu grotendeels voorbij. Ik heb hiervoor gelukkig geen bezoekje hoeven brengen aan de dematoloog. Ik heb het even afgewacht en de problemen werden gelukkig een stuk minder. De wonden zijn nu wel open en gevoelig nog, maar er zitten tenminste geen enorme ontstekingen meer en elke dag merk ik dat het wat beter gaat. Hopelijk gaat het volgende week zo goed, dat ik kan gaan zwemmen, want we hebben vrijkaartjes voor een groot subtropisch zwembad en we willen er volgende week heen gaan. Ook het sporten wil ik volgende week weer oppakken. Wandelen doe ik gelukkig wel: ook in het buitenland tijdens mijn zakenreis heb ik flink wat afgewandeld.

 

Conclusie

Het gaat goed. Ondanks de eetbui van vandaag, vind ik dat ik het heel erg goed doe. Ik wist dat ik een keer de mist in zou gaan, en ik wist ook dat dan vooral het belangrijkste is om door te blijven zetten en niet te denken: ‘och het ging fout, dus nu is alles verpest’. Ik wil me nu echt blijven focussen op hoe het de afgelopen tijd ging en de eetbui van vandaag snel vergeten. En zondag; dan ga ik quiche eten, geen kant-en-klare lasagne vol suiker, zout en andere slechte dingen.

Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.