Home Afvallen Esmee Esmee valt af: sporten oppakken

Esmee valt af: sporten oppakken

0

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankproces. Hoe gaat het met het afvallen bij haar? Is ze gewicht kwijt geraakt afgelopen week?

  • Startgewicht 20 juli 2015: 111,9 kilo
  • Gewicht  12 augustus: 110,0 kilo
  • Gewicht vandaag: 109,5 kilo
  • Afgevallen deze week: -0,5 kilo
  • Totaal afgevallen: – 2,4 kg

Afgevallen

Vorige week testte ik het programma van Uzuma Juice, dus ik reken het gewicht van die week niet mee bij mijn wekelijkse blog. Wel goed om te weten is dat ik maar een heel klein beetje ben aangekomen na de juicedagen, dus het gewicht is er netjes afgebleven. Ik ben wel wat aangekomen sinds vorige week, omdat ik ook niet altijd even goed heb gegeten, maar ten opzichte van twee weken terug, ben ik dus afgevallen en dat is mooi.

Hoe ging het eten?

Het eten kon dus beter. Ik heb wat meer gesnoept dan de bedoeling is (door alle tegenslagen van de laatste tijd, waar ik twee weken terug ook over schreef), is mijn drang naar zoetigheid een stuk groter geworden en het is heel moeilijk er weerstand tegen te bieden. Ik wil echt gewoon weer er tegenaan gaan, dus ik hoop dat het me lukt om weer zo goed bezig te zijn als ik was.

Sporten

Elke week schreef ik dat ik door mijn ontstekingen en medicatie moeilijk kon sporten. Deze week kan ik zeggen dat ik het sporten weer aan het oppakken ben. Gisteren heb ik een korte workout via YouTube gedaan van zo’n 15 minuten. Dat viel me vies tegen, mijn kracht valt echt tegen. Ik had er veel moeite mee, maar ik heb het wél gedaan. En vanochtend ben ik met dit warme weer lekker naar het zwembad geweest en heb ik een uur gezwommen. Dat was heerlijk! Ik wil vanaf nu echt weer regelmatig sporten. Als ik dat combineer met weinig toegevoegde suikers, dan zal het afvallen nog beter gaan.

Hoe gaat het verder?

Op emotioneel vlak gaat het niet al te best. Ik krijg allerlei tegenslagen achter elkaar en dat is behoorlijk zwaar. Het is moeilijk om positief te blijven en ik denk dat het juist daarom zo belangrijk is dat ik het sporten weer aan het opbouwen ben. Sporten geeft je immers wel een goed gevoel. Ook is gezond eten en goed sporten iets waar ik controle op kan hebben, dat kan ik niet zeggen van de tegenslagen in mijn leven. En het is fijn om iets te hebben waar ik wél trots op kan zijn. Ik ga dus vooral door, zodat ik over een tijdje kan zeggen: ‘Kijk, het ging toen niet goed, maar je dééd het wel.’

Liefs,

Esmee

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.