Home Afvallen Esmee Esmee valt af: terug van vakantie

Esmee valt af: terug van vakantie

0

Iedere week blogt Esmee over haar afslankproces. Ze is afgelopen weken op vakantie geweest. Hoe is haar deze vakantie bevallen? Liep ze ergens tegenaan of verliep alles goed?

  • Startgewicht 20 juli 2015: 111,9 kilo
  • Gewicht  vorige week: 111,7 kilo
  • Gewicht vandaag: 110,1 kilo
  • Afgevallen deze week: -1,6 kilo
  • Totaal afgevallen: – 1,8 kg

Afgevallen

Stiekem had ik me maandag al gewogen, vlak nadat ik terugkwam van vakantie. En ik weet nog dat mijn mond openviel van verbazing. Ik was 1,2 kilo kwijt, vergeleken met de twee weken ervoor. Ik weet nog dat ik had verwacht ruim een kilo te zijn aangekomen. Ik ging er zeker niet vanuit dat ik afgevallen was, maar dat bleek dus wel het geval te zijn. Ruim een kilo zelfs! En ondertussen zelfs 1,6 kilo. Wauw! En dat is extra knap, als je nagaat dat ik nu ongesteld ben.

Hoe ging de vakantie?

Ik heb deze vakantie met veel uitdagingen te maken gehad. We zijn regelmatig uit eten geweest. En aangezien ik in Oostenrijk zat, waren het dan vaak schnitzels met friet en een soort bessenjam erbij. Ik koos er dan voor om de jam maar een beetje te nemen, gezien de hoeveelheid suiker erbij. En ik nam nooit een nagerecht. Qua drinken heb ik ook erg opgelet, veel water gedronken. Maar ik heb ook af en toe wat frisdrank genomen – er is daar een superlekkere Fanta, dus die wilde ik graag drinken. Ik had al vanaf 29 mei geen frisdrank meer gehad dus het was wel even wennen. Verder hebben we gekookt, omdat we in een appartement zaten. Dan kozen we voor groentes en gezond eten. Een paar dagen gingen we nog elders naar een hotel en daar zat het eten bij in. Driegangenmenu, inclusief dus een zoet nagerecht. Het eten was er ontzettend lekker en vooral de eerste dag heb ik echt te veel gegeten. De andere dagen ben ik wat bewuster omgegaan met het eten en heb ik twee keer geen nagerecht gehad (enkel paar hapjes ervan). De laatste dag het nagerecht wel genomen, omdat ik het oprecht heel lekker vond.

ijsMijn vriend is verder een enorme zoetekauw en heeft regelmatig ergens bij de koffie een stuk taart of ijs besteld. De laatste dag koos ik ook voor ijs. Een enorme ijsbeker was het, en ik wist zeker dat dit voor de lijn geen goed zou doen.

Qua bewegen zijn we erg actief geweest. We hebben enorm veel gewandeld en zijn ook nog een dagje naar een zwembad geweest. Er zaten dagen bij waarop ik meer dan 16.000 stappen heb gezet.

Gemotiveerd

Ik moet zeggen dat ik nu ontzettend gemotiveerd ben. Ik ervaar nu pas dat ik het werkelijk kan. Dat ik het zelfs kan op vakantie, vol  met verleidingen. Dat ik kan afvallen, zelfs als ik een enorme ijsbeker neem en regelmatig schnitzels eet. Dat ik gezondere keuzes kan maken en ondertussen kan genieten van wat ongezondere dingen. Het geeft me een positieve vibe om vooral door te blijven gaan en niet op te geven. Ik merk dat mijn hele mindset compleet anders is dan bijvoorbeeld een jaar geleden, of zelfs vergeleken met andere keren dat ik probeerde af te vallen. Ik was nog nooit eerder afgevallen op vakantie. Het is me voor het eerst gelukt, en dat is iets waar ik extreem trots op ben.

Komende week

De komende week wil ik lekker door blijven gaan. Sporten, wandelen en vooral goed op mijn voeding letten. Ik heb wel wat ongezondere dingen meegenomen van vakantie, zoals wat frisdrank en wafels, maar ik heb niet de neiging alles in één keer op te eten of drinken. Ik wil vooral goed bezig blijven zijn en nog meer van mijn overtollige gewicht kwijtraken.

 

Lees alle afslankblogs van Esmee hier

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.