Home Afvallen Esmee Esmee valt af: terug van vakantie!

Esmee valt af: terug van vakantie!

0

Iedere week schrijft Esmee over haar afslankproces. Ze is terug gekomen van vakantie en deelt graag haar ervaringen. Is het haar gelukt om ook tijdens haar vakantie gewicht kwijt te raken?

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht 14 augustus (voor de vakantie): 109,4 kilo
  • Gewicht deze week:109,8
  • Afgevallen deze week: + 0,4 kilo
  • Totaal afgevallen: 2,1 kilo

Aangekomen

Bah. Dat was even schrikken toen ik op de weegschaal ging staan. Het is voor het eerst dat er gewicht bij is, in plaats van af. En ik heb wel echt mijn best gedaan. Al heb ik tegelijkertijd ook geprobeerd te genieten. 0,4 kg erbij. Het is nog te overzien, maar ik baal er wel van. Zo kom ik natuurlijk nooit van mijn overgewicht af.

11925993_912834798788763_3340316268135336479_n

Hoe was mijn vakantie?

Mijn vakantie was geweldig! We hebben veel gezien en gedaan. Ook kon ik even helemaal tot rust komen, hoefde ik niet aan werk te denken en was het oprecht fijn om weg te zijn van huis.

Beweging

stappenteller3Iedere dag op vakantie hebben we flink gewandeld. Vaak berg op! En dat viel nog best tegen. Ik heb daar geen goede conditie voor. Tijdens één van de wandelingen wilden we eerst de route van 7 kilometer doen. Toen bleek dat de route grotendeels pittig omhoog ging, hebben we halverwege maar gekozen om de splitsing te pakken naar een kortere route. Uiteindelijk alsnog zo’n 5 kilometer gewandeld. Het was jammer dat we die van 7 kilometer niet hebben gehaald, maar het was wel een goede poging om er tenminste aan te beginnen.

Op één dag na heb ik iedere dag de 10.000 stappen ruim gehaald. Het hoogtepunt was de dag met ruim 18.000 stappen. De dag dat ik de stappen niet heb gehaald, hadden we een familiebezoek en was het helaas niet mogelijk nog meer te lopen. De Fitbit Flex bevalt trouwens heel goed! Het is een fijne gadget die voor veel inzicht zorgt.

Behalve wandelen zijn we ook één keer gaan zwemmen. Het was een groot tropisch zwembad, waar ik niet alleen gezwommen heb. Er was namelijk ook een zwavelbad, waar je lekker in kon zitten. Goed voor de huid en vooral fijn voor de ontspanning.

Voeding

Qua eten had ik misschien wel wat beter kunnen opletten. Ik wilde niet alle ongezondere dingen weigeren en ik vermoed dat ik daarom ben aangekomen. We zijn vijf keer uit eten geweest en verder hebben we zelf gekookt. Bij het uit eten gaan hebben we één keer een nagerecht genomen en de andere keren niet.

Wanneer mijn vriend ergens een stuk taart nam, proefde ik een paar hapjes van hem. Zo hoefde ik niet een groot stuk taart te nemen en kon ik toch kijken hoe het smaakte. Wat dat betreft ben ik dus wel goed bezig geweest.

De minder goede dingen was dat ik toch wel regelmatig frisdrank heb gedronken. Ook hebben we een keer een flinke ijscoupe genomen. Bij het uit eten gaan niet de meest goede keuzes gemaakt. In de auto regelmatig wat snoepjes gegeten, al waren die snoepjes hooguit een paar per dag. Ik vermoed dat deze dingen dus te maken hebben met het feit dat ik ben aangekomen.

En nu?

Ik ben aangekomen, maar ik wil niet meteen opgeven nu. Ik heb een fijne vakantie gehad, dat telt ook. Gelukkig ga ik niet zo vaak op vakantie, dus nu het gewone leven weer begint, wil ik weer knallen. Nu ik op vakantie zo veel gewandeld, wil ik dat zeker blijven doen. Het geeft wel een kick om die 10.000 stappen op een dag te halen en dat wil ik dus vol blijven houden. Verder wil ik vooral doorgaan zoals ik voor de vakantie deed. En ik hoop dat ik die aangekomen 0,4 kilo dan snel weer kwijt ga raken!

Dinsdag mijn volgende blog!
Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.