Home Afvallen Esmee Esmee valt af: van mezelf leren houden

Esmee valt af: van mezelf leren houden

0

Iedere week blogt Esmee over haar afslankpogingen. Ze is een paar weken afwezig geweest, maar nu is er weer een blog van haar verschenen. Hoe gaat het met haar afslankpogingen?

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht 18 februari januari: 112,6 kilo
  • Gewicht deze week: 112,4 kilo
  • Afgevallen deze week: -0,2 kilo
  • Totaal aangekomen: +0,5 kg

Afgevallen

Ik ben alweer een tijdje afwezig geweest met het bloggen en ik BELOOF bij dezen echt het weer iedere week te doen. Ik ben met mijn werk zo extreem druk, dat ik tegen een burnout aan leek te lopen en ik moest even de rem op mijn werkzaamheden gooien. Ik ben ondanks alle hectiek toch weer wat afgevallen, al is het wederom bijna niet noemenswaardig. Helaas.

Therapie

Zoals ik al eens vaker in mijn blog heb beschreven ga ik ook naar therapie en dit is ontzettend verhelderend, maar ook wel heel heftig. Ik heb nu wat opdrachten gekregen om nog beter naar mezelf te kijken. Wat het probleem met mijn overgewicht hoogstwaarschijnlijk is, is dat ik weinig zelfliefde heb. We gaan hier dus heel erg druk mee aan de slag, zodat ik manieren vind om wél van mezelf te houden. En wanneer je meer van jezelf houdt, is het gemakkelijker om ook goed voor jezelf te zorgen en dus niet allerlei rotzooi te eten. Ik heb dus nu wat huiswerk gekregen om hiermee aan de slag te gaan. Ik moet een collage gaan maken met dingen waar ik liefde uit haal en wat boeken lezen. Ik denk dat alle rotzooi in mijn hoofd de voornaamste reden is waarom het afvallen maar niet wil, dus ik hoop dat ik er met therapie goed mee aan de slag kan gaan.

Het eten

Momenteel eet ik vaak samen met mijn vriend, en dat gaat best goed. Het gaat alleen mis wanneer ik alleen ben. En dat is dus iets wat ik moet gaan aanpakken. Die momenten heb ik meer de neiging om te snoepen en ongezond te eten. Volgens mijn therapeute komt dit omdat ik me dan eenzaam voel. Dit is dus echt iets waar ik me bewuster van moet worden en waar ik mee aan de slag moet gaan. En daar wil ik me de komende tijd dan ook goed op focussen.

Sporten

Sporten begint eindelijk weer wat beter te gaan. Door alle drukte en de bijna burn-out ga ik nog niet zo vaak als ik wil, maar ik ben het wel aan het opbouwen. Ook een paar prachtige wandelingen weer gemaakt. Nu het zonnetje ’s middags lekker schijnt is dat sowieso al gemakkelijker te realiseren. Het sporten wil ik de komende tijd dus op blijven bouwen.

Medisch

De problemen onder mijn oksel zijn voorbij. Gisteren ben ik voor het laatst in het ziekenhuis geweest. De dermatoloog was tevreden en mochten de klachten terugkomen, dan mag ik altijd weer een afspraak maken. Ik ben in ieder geval blij dat ik na al die maanden geen pijn meer ervaar.

Komende tijd

De komende tijd wil ik me dus aan een paar zaken houden:

  • Iedere week bloggen, want daar haal ik toch ook een vorm van motivatie uit.
  • Beter op mijn eten letten wanneer ik alleen ben
  • Uitvogelen hoe ik meer van mezelf kan houden
  • Het sporten weer goed opbouwen.

 

Ik hoop oprecht dat ik eens wat meer afval dan slechts 0,1 of 0,2 kg.

Tot volgende week,

Liefs, Esmee

 

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.