Home Afvallen Esmee Esmee valt af: waar is mijn motivatie gebleven?

Esmee valt af: waar is mijn motivatie gebleven?

0

Elke week schrijft Esmee in een blog hoe het gaat met het afvallen. De laatste weken ging het medisch niet zo goed met haar en viel ze weinig af. Hoe gaat het deze week? Heeft ze de draad weer kunnen oppakken?

  • Startgewicht 20 juli: 111,9 kilo
  • Gewicht vorige week: 109,6 kilo
  • Gewicht deze week: 109,5
  • Afgevallen deze week: – 0,1 kilo
  • Totaal afgevallen: 2,4 kilo

Afgevallen

Net zoals vorige week 0,1 kilo afgevallen. Op deze manier zal ik natuurlijk nooit het gewicht krijgen waar ik van droom. Het gaat op het moment helaas niet zoals ik zou willen. Mijn motivatie is ver te zoeken en ik heb last van enorme vermoeidheid. En ja.. dan is het natuurlijk gewoonweg mijn eigen schuld dat ik niet afval.

Medisch

Nog steeds aan de antibiotica (voorlopig zal dat ook het geval blijven, de kuur duurt in totaal twee maanden) en mijn lichaam heeft het er zwaar mee. Het voordeel is wel dat de ontstekingen onder mijn oksels niet langer meer voor pijn zorgen. Maar wel ben ik heel snel moe, snel draaierig en hebben mijn darmen het er ook moeilijk mee dat ik aan de antibiotica zit.

Sporten

Vorige week schreef ik dat ik weer naar de sportschool wilde gaan en daar heb ik me aan gehouden. Dinsdag ben ik met mijn personal trainer aan de slag gegaan. We hebben het rustig opgepakt, omdat mijn lichaam zo’n enorme opdonder heeft gehad. Ik heb daarom enkel wat toestellen gedaan op een lager tempo, om er weer even goed in te komen. Na het derde toestel werd ik duizelig en dus hebben we afgesloten met even wandelen op de loopband. Ik voelde me zwak en baalde ervan dat het zó slecht ging. Na afloop heb ik er de hele dag last van gehad en veel geslapen van de vermoeidheid. Dit is waarschijnlijk iets waar ik even doorheen moet, maar het is heel vervelend dat het zo tegenvalt.

Qua wandelen kan het beter. Ik heb amper de 10.000 stappen gehaald en kostte het me veel moeite om überhaupt te gaan wandelen.

Vrijdag een uitje gemaakt naar de Orchideeënhoeve in Flevoland. Dit zijn tropische tuinen, met naast Orchideeën ook heel veel andere planten. Ook zijn er schildpadden, vissen, vogels en vind je er de grootste vlindertuin van Europa. We hebben hier lekker doorheen gewandeld.

 

 

Zondag ben ik de natuur ingetrokken met mijn vriend en hoewel het toch wel zwaar en vermoeiend was, was het ook heel leuk om te doen. We waren in een heel mooi natuurgebied binnen de Sallandse Heuvelrug en hebben een wandeling gemaakt van ongeveer vijf kilometer. Onderweg veel gezien: bosbessen, veenbessen, bramen, heide, bomen, paddenstoelen.

Ik wil kijken of ik dit soort uitstapjes vaker kan maken. Het is immers veel leuker om ergens te wandelen waar je nooit komt, in plaats van je eigen buurt, waar je dagelijks rondloopt.

Voeding

Qua voeding heb ik wel goede keuzes gemaakt, maar ook een paar flinke missers gehad. Maandag had ik heel veel last van vermoeidheid, mede door de wandeling van zondag, waardoor ik niet normaal kon functioneren. Die vermoeidheid zorgt ervoor dat ik heel snel naar iets met suiker grijp, voor meer energie. En niet een beetje… Natuurlijk weet ik wel dat dit niet goed is, maar op de één of andere manier interesseert het me niet zo wanneer ik heel erg moe ben. Ook van het weekend bij mijn vriend wat meer gesnoept dan nodig is. Ook heb ik twee keer minder gezond gekookt bij het avondeten. Het gaat niet heel erg goed dus met de voeding.

Persoonlijk vlak

Behalve dat het medisch niet heel goed gaat, heb ik emotioneel gezien ook wat te verduren gehad. Ik wil er liever niet te veel over uitweiden, maar er bepaalde problemen op persoonlijk vlak zijn, die voor heel veel kopzorgen, twijfels en slaapgebrek zorgen. Beide factoren zorgen ervoor dat het heel moeilijk is gemotiveerd te blijven.

Komende week

Ik denk dat het belangrijk is dat ik de komende week vooral mijn energie én motivatie terug zie te vinden. Ik ga dinsdag sowieso weer naar de sportschool en wil kijken of ik nog een keer extra kan gaan. Ook wil ik deze maand meedoen aan de walking challenge en de squat challenge, om mezelf hopelijk genoeg te motiveren. Ik ga de komende week ook wat tijd stoppen in uitvogelen hoe ik mezelf kan blijven motiveren wanneer alles zo tegen lijkt te vallen. Maar opgeven is natuurlijk ook geen optie. Ik ben nou eenmaal veel te zwaar en er moet gewoon wat gewicht af. Ik moet mezelf dus zien te forceren om die motivatie terug te vinden.

Tot volgende week,

Liefs, Esmee

Lees alle afslankblogs van Esmee hier.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.