Home Afvallen Esmee Esmee valt af: weekje weggeweest

Esmee valt af: weekje weggeweest

0

Iedere week blogt Esmee over haar afslankproces. Afgelopen week is ze een week weggeweest. Hoe is het haar bevallen?

Niet gewogen

Ik heb me niet gewogen, omdat ik – zoals ik in mijn laatste blog ook schreef – nogal ben geschrokken de laatste keer dat ik me woog. Ik ben bang dat mijn motivatie daalt als mijn gewicht dat niet doelt en dus wil ik me vooral focussen op goed leven nu, en even wat minder op het gewicht op de weegschaal.

Week weg

Vorige week was ik een hele week weg. Ik zat in Frankrijk en ik heb een geweldige week gehad. Helaas was ik wel erg verkouden en ziekjes, waardoor ik niet bepaald actief ben geweest. En dat was ongetwijfeld geen goede combinatie met het heerlijke eten dat er was. Ik heb heerlijk gegeten, wel een beetje opgelet dat ik niet ook nog eens heel veel snoep en vooral erg kunnen ontspannen. En die ontspanning was hard nodig, omdat ik zo ontzettend druk ben geweest de laatste maanden. Vrije dagen had ik vrijwel niet (ik werkte veelal zeker zeven dagen per week) en dat hakte er behoorlijk in. Het weekje weg had ik dus daadwerkelijk nodig om even lekker wat extra energie te krijgen.

Sporten

Helaas heb ik deze week niet kunnen sporten. Ik hoest ontzettend veel, en zelfs al na een minuutje lopen, heb ik minutenlang nodig om op adem te komen. Ik voel me haast een astma-patiënt. Het begin nu langzaam aan beter te gaan en ik heb medicatie gekregen van de huisarts. Ik denk dat ik volgende week weer kan beginnen met sporten. Nu bouw ik het wandelen weer goed op.

Eten

In Frankrijk wat minder goed op mijn eten gelet, maar daar ben ik nu wel weer mee bezig. Ik probeer weer genoeg groentes en vezels binnen te krijgen, zodat ik minder snoep. Tot nu toe gaat dat best goed.

Persoonlijk

Op persoonlijk vlak gaat het eigenlijk best goed. Ik heb weer wat meer rust in mijn hoofd kunnen krijgen. Verder ga ik nog steeds naar therapie en ik heb oprecht het idee dat het goed voor me is. Het gezelschap waar ik mee in Frankrijk was, zie ik maar één keer per jaar en ik kreeg dit jaar te horen dat mijn ogen straalden en dat ik er goed uit zie. Dat lijkt me in ieder geval een goede vordering. Want, wanneer het goed gaat in mijn hoofd, zal het afvallen ook gemakkelijker gaan.

Volgende week een nieuwe blog.

Liefs, Esmee

 

Lees alle afslankblogs van Esmee <a href=”https://30daychallenges.nl/esmee-valt-af/”>hier</a>.

[callout font_size=”13px” style=”buoyred”]Wil jij ook je ervaringen delen op 30 day challenges? Neem dan contact met ons op. [/callout]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.