Home Gezondheid Gezond eten als je geen zin hebt in koken

Gezond eten als je geen zin hebt in koken

0

We hebben allemaal wel eens geen zin om te koken. En dit zijn de momenten waarop we geneigd zijn om erg ongezond te eten. We halen dan patat, of laten een pizza bij ons thuis bezorgen. Hoe kun je gezond eten als je geen zin hebt om te koken?

Geen zin om te koken

Je kent het vast wel: geen zin hebben in koken. We hebben allemaal wel eens minder zin om in de keuken te staan en lekker gezond te gaan koken. Dit kan wanneer je probeert af te vallen of je eetgewoontes wilt verbeteren geen goed besluit zijn. Gelukkig zijn er ook verschillende manieren om niet te hoeven koken wanneer we er geen zin in hebben en tóch gezond te eten. Hoe kun je dit voor elkaar krijgen?

Wees voorbereid

Op de momenten dat je wél zin hebt om te koken, kun je heel gemakkelijk wat extra maken, zodat je nog een portie kunt invriezen. Wanneer je dan eens geen zin hebt om te koken, hoef je de extra portie enkel op te warmen. Zorg dus dat je voorbereid bent voor de dagen waarop je minder zin hebt om te koken, zodat je niet opeens minder gezond gaat eten. Voorbereiding betekent ook dat je de folders met aanbiedingen bekijkt. Zo kun je besparen terwijl je niet direct meer of teveel koopt want je zorgt dat je alleen die dingen koopt die kunt bewaren of invriezen.

Zoek naar makkelijke, gezonde maaltijden

Er zijn ontzettend veel gezonde maaltijden die heel makkelijk zijn om te maken. Je hoeft hier helemaal niet lang voor in de keuken te staan en je kunt toch gezond eten. Er zijn maaltijden waar je maar tien tot vijftien werk nodig hebt om te bereiden. Als je ook nog eens een keertje voorgesneden groente haalt, bespaar je daar ook een berg tijd mee.  Dit is wel iets duurder dan ongesneden groente, maar het kan wel een simpele uitkomst bieden. Simpele maaltijden die gezond zijn, zijn bijvoorbeeld gevulde wraps, groentesoep of gerechten met rijst. Sla vooraf al eens wat simpele recepten op, zodat je een voorraad hebt om iets uit te halen wanneer je echt geen zin hebt om te koken.

Kies voor stoommaaltijden

Kant-en-klare maaltijden in de supermarkt zijn alles behalve gezond voor je. Dit geldt vaak zelfs voor de salades. Stoommaaltijden zijn echter wel vaak erg goed voor je en bevatten weinig tot geen toegevoegde ongezonde stoffen. Lees de ingrediënten even goed voordat je een stoommaaltijd koopt. Een stoommaaltijd kan gemakkelijk worden klaargemaakt en kost weinig tijd én energie.

Maak zin!

Geen zin om te koken? Maak zin! Probeer goede voornemens te maken, zodat je minder snel terugvalt in een patroon waarin je heel gemakkelijk toegeeft aan het feit dat je geen zin hebt. Zet eventueel je favoriete muziek aan tijdens het koken en zorg ervoor dat je het weer leuk maakt. Je kunt jezelf ook na het eten belonen met een lekker avondje relaxen.

Soms mag je ook best ongezond eten

Het is helemaal niet erg als je af en toe eens een pizza besteld of patat haalt. Het zal je dieet niet heel snel in de war schoppen als je het niet te vaak doet. Zorg er dan wel voor dat je het inderdaad niet té vaak doet en dat het geen gewoonte wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.