Home Afvallen Helpt citroen met afvallen?

Helpt citroen met afvallen?

0

Het citroendieet is overgewaaid uit Amerika en steeds meer mensen willen hier graag gebruik van maken. Kan citroen helpen met afvallen en zo ja, hoe werkt dat dan? Hoe kun je afvallen met citroen?

Afvallen en citroen

Citroen wordt gezien als een powerfood en het kan je goed helpen om af te vallen. De citroen heeft een reinigende werking en dit is precies wat je nodig hebt om van de overtollige kilo’s af te komen. Het kan dus zeker helpen om regelmatig citroen toe te voegen aan je dieet. Bijvoorbeeld door een salade, door de pasta of wat citroensap door je thee of water.

Het citroendieet

Het citroendieet is afkomstig uit Amerika. Het houdt in dat je een periode van ongeveer een week vrijwel niks eet en geregeld water drinkt met daarin citroensap. Het is een crashdieet en dit moet je goed beseffen. Het betekent dat je weinig goede voedingsstoffen binnenkrijgt en de kans dat je weer aankomt na het dieet is vrij groot. Dit jojo-effect is niet goed voor je lichaam.

Te veel citroenen?

Kun je ook te veel citroenen binnenkrijgen? Ja. Overdrijf hier zeker niet mee. Het is nergens voor nodig om meerdere citroenen per dag te eten. Dit kan sowieso schadelijk zijn voor je tanden en dat wil je hoe dan ook niet. Een kwart tot een halve citroen per dag is meer dan voldoende voor het gewenste effect.

Citroencapsules

Houd je niet van de zure smaak van citroen? Dan kun je ook speciale citroencapsules kopen. Deze zijn te vinden bij drogisten. De capsules bevatten de positieve eigenschappen van citroen, zonder de zure bijsmaak. Het is ook mogelijk deze capsules online te bestellen.

Geen wondermiddel

Bedenk goed dat citroen kan helpen met afvallen, maar dat het geen wondermiddel is. Je verliest helaas niet magisch een x-aantal kilo’s wanneer je citroen of citroensap toevoegt aan je dieet. Je zult het moeten zien als een hulpmiddel, waarmee het afvallen wat makkelijker gaat. Je moet echter nog steeds een gezond eetpatroon aanhouden en voldoende bewegen. Zorg ook dat je behalve citroen ander fruit eet. Frambozen en kiwi’s staan ook bekend om hun positieve eigenschappen en kunnen eveneens helpen met het verliezen van overtollige kilo’s.

AFVALLEN MET CITROENCAPSULES OF VITAMINES? WE SCHREVEN AL EERDER EEN ARTIKEL OVER AFVALLEN MET VITAMINEN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.