Home 30 day challenges Hoe blijf je gemotiveerd tijdens de 30 day plank challenge?

Hoe blijf je gemotiveerd tijdens de 30 day plank challenge?

0

Ben jij van plan om de 30 day plank challenge vol te houden? Dan ben je in het begin waarschijnlijk lekker gemotiveerd, maar hoe houd je die motivatie vast? Hoe zorg je dat je dertig dagen lang gemotiveerd blijft en door blijft zetten?

De 30 day plank challenge

Tijdens de 30 day plank challege moet je iedere dag de plank doen, voor dertig dagen lang. Dit kan nog best lastig zijn om vol te houden. Wellicht denk je na een paar dagen: ‘nou, het is mooi geweest, op naar iets anders’ en geef je het op. Het kan met momenten misschien ook wel een beetje saai zijn om dagelijks dezelfde oefening te doen. Bij de 30 day plank challenge is het echter de bedoeling om gemotiveerd te blijven. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je elke dag de oefening doet?

Denk aan het gevoel!

Het gevoel tijdens de plank zelf is misschien niet zo fijn. Het kan pijn doen en wie weet loop je na afloop met spierpijn rond. Hoe kan dat nou motiverend zijn? Nou, denk aan het gevoel dat je krijgt als je daadwerkelijk de challenge hebt voltooid. Hoe geweldig is het als je iedere dag de plank deed, ook wanneer je niet lekker in je vel zat, ook wanneer je een slechte dag hebt. Doe het voor de overwinning aan het einde van de maand!

Tijd en de plank

Misschien denk je op een bepaald moment wel: Hmm, ik heb helemaal geen tijd om de plank vandaag te doen. Je bent druk: boodschappen, werk, huishouden, vrienden, hoe kun je in hemelsnaam de 30 day plank challenge op deze manier voltooien? Met dit soort gedachtes is het gemakkelijker om af te haken. Bekijk het daarom op een andere manier: op dag één doe je de oefening 30 seconden en op dag 30 doe je de oefening 300 seconden. Dit is vijf minuten. Dat is het… vijf minuten. Zelfs als je tussendoor wat rust neemt, ben je nog steeds niet langer dan tien minuten bezig. Denk op deze manier en motiveer jezelf! Zo veel tijd kost het immers helemaal niet!

Doe de challenge samen met anderen

Jezelf motiveren is best lastig. Het kan al veel gemakkelijker zijn als je iemand hebt die met je meedoet. Motiveer elkaar. Je wilt niet achterblijven als iemand anders het wel goed doet. Dit kan heel fijn werken. Als je niemand in je omgeving hebt waarbij je denkt dat je steun en motivatie kunt krijgen, kun je ook actief worden op onze Eventpagina op Facebook. Hier proberen we elkaar te steunen, helpen én motiveren!

Maak foto’s!

De meeste mensen doen mee met een 30 day challenge omdat ze verschil willen zien in hun lichaam. Ze willen afvallen of er fitter uit zien. Maak daarom de eerste dag foto’s van jezelf in ondergoed. Maak een foto van voren, van opzij en van achter. Geen nood, deze foto’s mag je voor jezelf houden en hoef je met niemand te delen. Na de 30 day challenge maak je opnieuw foto’s van jezelf. Leuk om jezelf lekker te motiveren met de foto’s in je achterhoofd. En als je het dan echt goed wilt doen, doe je ook nog wat andere sportoefeningen en voeg je cardio toe aan je bewegingspatroon. Wanneer je ook nog eens op je eten let en gezonde keuzes maakt, zul je na dertig dagen zeker verschil zien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.