Home Gezondheid Is zoete aardappel echt zo gezond?

Is zoete aardappel echt zo gezond?

0

De kans is groot dat je wel eens van de zoete aardappel gehoord hebt. Veel mensen zeggen positieve dingen over zoete aardappels, die eigenlijk groente zijn. Maar is een zoete aardappel echt gezonder als een normale pieper? En wat is er dan zo gezond aan die zoete aardappels?

Wat is een zoete aardappel?

De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Eigenlijk is het geen aardappel want het is een knolgewas, het is dus eerder een groente te noemen. De smaak van een zoete aardappel is vrij zoet maar toch ook ietwat kruidig. Dit maakt ze dus geschikt voor zowel zoete gerechten als gerechten die een hartiger tintje hebben. Ze zijn makkelijk op allerlei manieren te gebruiken, net als gewone aardappels dus.

Gezondheidsvoordelen die een zoete aardappel met zich meebrengt

Qua energieniveau zit een zoete aardappel vrij gelijk aan een gewone aardappel. Al is het wel zo dat er in zoete aardappels veel meer voedingsvezels zitten. Dit betekent dat de energie langzaam aan het lichaam wordt afgegeven. Je krijgt hierdoor dus geen pieken in je bloedsuikerniveau.
Zoete aardappels hebben een heel hoog gehalte van vitamine c. Vitamine c zorgt ervoor dat de huid gezond blijft en het zorgt er daarnaast ook voor dat onze weerstand sterk genoeg blijft. In zoete aardappel zit ook veel vitamine B6 en kalium, dit is goed voor de bloedvaten.

Stop met worteltjes eten: neem een zoete aardappel!

Jouw ouders zeiden vroeger vaak vast dat je veel wortels moest eten om goed te kunnen blijven zien. Nou, dan kenden zij zeker de zoete aardappel nog niet. Deze stikt namelijk van de bètacaroteen. Dit is een stof die in het lichaam wordt omgezet tot vitamine a. En dat is die vitamine die zo goed is voor je ogen, trouwens voor alle lichaamscellen. Verder zorgt het ervoor dat je goed kan groeien en je lichaam zichzelf herstelt.
Er zit zoveel van dit spul in zoete aardappel dat je met een ons (ongekookte) zoete aardappel al aan je dagelijkse hoeveelheid van vitamine a zit. Om dit even goed voor te stellen, dat is misschien anderhalve ‘normale’ aardappel wat je dan op je bord hebt liggen!

Het verschil tussen een zoete aardappel en een ‘gewone’ pieper

Nu je al een heel stuk van het artikel hebt gelezen ben je er vast achter gekomen dat zoete aardappel dus een hele gezonde groente/aardappel is! Maar om het nog extra duidelijk te maken hieronder nog een aantal van de grootste verschillen.

  • Zoete aardappel zorgt er in tegenstelling tot een gewone aardappel niet voor dat je pieken krijgt in je bloedsuikerspiegel.
  • Zoete aardappel bevat veel antioxidanten, dit beschermt tegen bijvoorbeeld kanker.
  • Zoete aardappel barst van de stoffen die in je lichaam omgezet worden tot vitamine A. Erg gezond voor kinderen en zwangere vrouwen die vaak lijden bij een tekort aan vitamine A.
Download dan de Ovenschotel Bijbel! Vol met fantastische recepten; minder koolhydraten meer gezonde vetten en eiwitten. Met praktische ervaringen en tips van een gewichtsconsultent. Met tijdelijk 4 gratis bonussen waaronder “Vega Chef”, weekmenu’s en “Tussendoortjes Chef”…

Downloaden >>

Ook interessant

HOE GEZOND IS SPINAZIE?? >>

GLUTENVRIJ DIEET >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.