Home Motivatie Hoe kan ik mijn stappen tellen als ik wandel?

Hoe kan ik mijn stappen tellen als ik wandel?

0

Tijdens de 30 day walking challenge, is het belangrijk dat je je stappen bij blijft houden. Hoe kun je dit nou eigenlijk op een goede manier doen? Wat zijn de beste methodes om je stappen te tellen en bij te houden dat je voldoende beweegt op een dag? We geven je verschillende mogelijkheden in verschillende prijsklassen.

10.000 stappen zetten

Bij de 30 day walking challenge is het de bedoeling dat je uiteindelijk 10.000 stappen per dag gaat zetten. Uit verschillende oefeningen is gebleken dat je met 10.000 stappen op een dag een goed en actief leven hebt. En stappen zijn daarnaast goed meetbaar, maar daar moet je dan natuurlijk wel de juiste spullen voor hebben. Om je op weg te helpen, hebben we wat mogelijkheden op een rijtje gezet. Je kunt eventueel op de links klikken voor meer productinformatie.

Stappenteller op je app

Er zijn talloze stappentellers te vinden voor op je Smartphone. De Samsung Galaxy S4 en hoger heeft daarnaast een ingebouwde stappenteller. Een nadeel hiervan is echter dat een Smartphone niet de beste manier is om je stappen te tellen. Iedere beweging die je maakt met je telefoon, wordt gezien als een stap. Houd je bijvoorbeeld je telefoon overdwars om een berichtje naar iemand te zenden of een filmpje te bekijken? Grote kans dat dat al wordt gezien als wat stappen. Volgens veel mensen zijn deze apps dan ook erg onbetrouwbaar. Mocht je echter helemaal geen geld willen besteden, dan is dit natuurlijk wel een mogelijkheid.

Goedkope stappenteller

Je kunt al stappentellers kopen voor ongeveer 5 euro. Deze kun je met een clip aan je broek doen, maar je kunt ze ook in je broekzak stoppen. Deze goedkope stappenteller doet zijn werk, maar niet meer dan dat. Wanneer je zoekt naar een goedkope mogelijkheid om je passen te tellen, is dit dus een prima manier. Wil je meer functies, dan zal je toch iets meer geld moeten besteden.

Omron Stappenteller

De Omron stappenteller wordt het meest gebruikt en wordt het beste beoordeeld door gebruikers in zijn categorie. Je kunt dit kleine apparaat eenvoudig bij je dragen. Naast dat het nauwkeurig je stappen telt, meet het ook het aantal verbrande calorieën. Dit apparaat geeft jouw twee jaar garantie.

Fitbit

Fitbit wordt gezien als hét merk dat je stappen kan meten. Behalve dat het apparaat je stappen zet, kan het ook meten hoeveel kilometer je eigenlijk loopt op een dag en hoe lang je daarover doet. Je kunt badges verzamelen en via de app nog veel meer gegevens bijhouden. Hoeveel water je op een dag drinkt, of wat voor een andere activiteiten je doet. En extra leuk is dat je vrienden kunt toevoegen op de app om tegen elkaar te strijden. De Fitbit Charge 2 heeft zeer veel goede reviews. Deze kost zo’n 139 euro. Dit is een must have voor de actieve (professionele) loper! Deze heeft zeer veel mogelijkheden. De meeste mensen kopen doorgaans de Fitbit Flex. Dit is een wat goedkopere versie en kost zo’n €80,- De Fitbit app maakt het allemaal nog wat leuker. Door de app te installeren krijg je inzicht in hoeveel je per dag loopt, hoeveel kcal je verbruikt en wat je slaapritme is. Je kunt zelfs je maaltijden invoeren!  

Fitgear

Spreekt de Fitbit je niet zo aan? Dan kun je ook gaan voor het merk Fitgear. Net zoals Fitbit heeft deze activity tracker verschillende opties om je stappen te tellen en kun je het koppelen aan je Smartphone. Er is een speciale app bij en net zoals bij de Fitbit kun je strijden tegen vrienden om de meeste stappen te zetten. Deze activity tracker is beschikbaar in de kleuren rood, zwart en wit. Het apparaat is een alleskunner. Je kunt activity tracker gebruiken als een soort van personal coach.  De handige extra opties zijn een hartslagmeter, sport tracker, slaap tracker, fiets modus, ren modus, sit ups, sprongen etc. 

Welke stappenteller kies jij?

Bij het uitzoeken van een stappenteller is het vooral belangrijk dat je voor jezelf bepaalt wat je belangrijk vindt. Heb je een bepaald budget of niet veel te besteden? Of vind je het juist belangrijk dat je veel opties hebt en meer kunt dan alleen je stappen tellen? Bedenk wat jij wilt. Voor veel mensen is een goede stappenteller dé motivatie om lekker in beweging te blijven. Ga voor jezelf na of dat ook voor jou het geval kan zijn.

En, welke stappenteller kies jij om je 10.000 stappen per dag mee te meten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.