Home Fitness Hoe krijg je gespierde armen?

Hoe krijg je gespierde armen?

0

Je zal ze vast wel kennen: die personen met grote gespierde armen op de voorkant van een tijdschrift of de krant. Ze trainen veel en dat is dan ook te zien. Veel mensen willen ook gespierd worden maar weten niet waar ze moeten beginnen. Hoe krijg je gespierde armen?

Motivatie

Om te beginnen met trainen moet je een doel hebben. Wat wil je bereiken? Daarnaast zorgt dat doel ook dat je een motivatie hebt om door te gaan. Probeer dit doel wel haalbaar te maken. Hierdoor verlies je geen motivatie als het moeilijker begint te worden. Wanneer je een doel voor ogen hebt, is het tijd om aan de slag gaan. Het begint met het aanschaffen van het juiste materiaal om je armen te kunnen trainen. Koop bijvoorbeeld dumbells en een barbell. Let goed op de kwaliteit van de producten en ook wat de mogelijkheden zijn. Begin niet met te zware gewichten. Hierdoor is de kans op blessures groter. Wanneer je ook het materiaal op orde hebt. Kunnen we beginnen met het maken van een plan.

Plan van aanpak

Als je begint met het maken van een trainingsschema is het belangrijk dat je let op het aantal dagen dat je traint. Ga niet iedere dag je armen trainen. Dit leidt tot overbelasting. Probeer je trainingsdagen zo in te plannen, dat je om de dag je armen traint. Kijk hier voor verschillende oefeningen en probeer ze uit. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om een fatsoenlijk schema te maken.

Probeer ongeveer vier oefeningen te doen per training. Iedere oefening doe je vier sets van 12 herhalingen. Hierdoor train je vooral de spiergroei.

Een fout die vaak gemaakt wordt is dat mensen teveel hun biceps trainen. Let er op dat je armen bestaan uit de biceps én de triceps. De triceps zijn het grootste deel van je armspieren. Deze spier kun je trainen met bijvoorbeeld push-ups. Ook zijn er oefeningen voor de triceps die met behulp van een dumbell moeten worden uitgevoerd.

Als het trainingsschema niet meer uitdagend is, probeer dan het gewicht te verhogen of andere oefeningen uit te voeren. Hierdoor wordt je spier weer gestimuleerd om nog verder te groeien.

Voeding

Nu het trainingsgedeelte goed op orde is, wordt het tijd om naar de voeding te gaan kijken. Voeding zorgt ervoor dat de spieren kunnen herstellen en groeien. Eet veel groentes en fruit voor de vitamines. Daarnaast is het belangrijk dat je een gevarieerd dieet volgt. Hierdoor heeft je lichaam genoeg voedingsstoffen. Probeer na de training altijd even wat eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn de bouwstenen van de spieren en zorgen er voor dat al je moeite wordt beloond.

Wil je serieus meer spiermassa kweken? Ontdek hoe je effectief en blijvend spiermassa opbouwt met deze geheime methode…Zonder dat je dikker wordt of je vetmassa toeneemt!

Bekijken >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.