Home Fitness Hoe kun je 10.000 stappen zetten als het slecht weer is?

Hoe kun je 10.000 stappen zetten als het slecht weer is?

0

Wanneer je 10.000 stappen op een dag wilt zetten, kun je nogal gedemotiveerd raken wanneer het slecht weer is buiten. Als het regent, heb je helemaal geen zin om flink te gaan wandelen buiten. Hoe kun je toch 10.000 stappen zetten als het slecht weer is?

Wandelen

Uit allerlei onderzoeken is gebleken dat het goed voor je lichaam is wanneer je tenminste 10.000 passen op een dag zet. Je hebt dan een actief leven en dit heeft een positieve invloed op je lijf én je geest. Het makkelijkste is natuurlijk om die 10.000 stappen te zetten tijdens een wandeling, alleen is dit natuurlijk een stuk minder motiverend wanneer het slecht weer is buiten.

Wacht de regenbui af

Er zijn allerlei apps die je heel nauwkeurig kunnen aangeven hoe lang een regenbui duurt. Misschien heb je geluk en houdt de regen over tien minuten op. Dan kun je misschien daarna alsnog gaan wandelen buiten.

Kun je echt niet buiten wandelen?

Wees eens kritisch: als het wat zachtjes regent, kun je prima nog buiten wandelen. Zeker als je ook nog eens in een bos gaat wandelen. De bomen houden vaak veel regendruppels tegen. En anders kun je natuurlijk altijd een regenpak aantrekken of een paraplu gebruiken. Zorg dat je ook een jas draagt die lekker winddicht is, zodat je het niet al te koud hebt. Probeer dus een oplossing te bedenken en bedenk ook: vaak voel je je héél goed als je toch bent gaan wandelen.

Maak stappen binnenshuis

Elke stap die je zet, telt. Ook de stappen die je dus zet wanneer je niet naar buiten gaat. Bedenk wat je in huis allemaal kunt doen aan beweging. Je kunt bijvoorbeeld op de plaats joggen terwijl je televisie kijkt. Of ga het huis opruimen. Je maakt aardig wat stappen als je de boel moet opruimen of poetsen. Verplaats vooral geen hele stapels in één keer, maar bedenk manieren om juist meer stappen te zetten. Je kunt ook je favoriete muziek aanzetten en lekker in huis dansen. Bang dat iemand je ziet? Gewoon de gordijnen dichtdoen. Wees creatief en bedenk je: iedere stap telt.

Ga naar de sportschool

In de sportschool heb je natuurlijk de lopende band waar je op kunt wandelen. En als je er dan toch bent, kun je meteen wat meer trainen. Doe bijvoorbeeld iets aan krachttraining of ga op de crosstrainer. Vind je zo’n loopband nou echt niet leuk? Gelukkig zijn er ook allerlei groepslessen waar je aan deel kunt nemen. Wanneer je bijvoorbeeld meedoet aan een Zumba-les, maak je natuurlijk ook allemaal passen en stappen die gewoon meetellen.

Motiveer jezelf

Blijf bedenken waarom je het doet. Houd je doel voor ogen en blijf doorzetten. Het is doodzonde om achteraf spijt te hebben dat je niet hebt gewandeld.

Beloon jezelf na afloop

Wist je dat het heerlijk is om lekker in bad te gaan of onder de douche te stappen na een wandeling in de regen? Beloon jezelf daarom na de wandeling en ga lekker badderen. Was jezelf met je fijnste doucheschuim en verwen je lichaam omdat het zo hard heeft gewerkt. Uiteraard kun je jezelf ook op een andere manier belonen, bijvoorbeeld met een boek of een lekker avondje bankhangen in je meest comfortabele kleding.

Beloon jezelf met de Ovenschotel Bijbel! Eenvoudige recepten gebaseerd op praktijkervaring en voorzien van tips van een gewichtsconsulent! Recepten zijn enorm voedzaam waardoor je een fit en energieke uitstraling, een gezondere huid krijgt…

Bekijken >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.