Home Afvallen Hoe kun je veel calorieën verbranden op het strand?

Hoe kun je veel calorieën verbranden op het strand?

0

De zomer komt er weer aan en veel mensen zoeken het strand op, op mooie zomerse dagen. Ook gaan we met zijn allen lekker op vakantie naar het buitenland om daar heerlijk naar het strand te gaan. Hoe kun je veel calorieën verbranden tijdens een bezoekje aan het strand en de zee?

Het strand

Meestal liggen we te bakken op het strand en zijn we vooral niet actief. Zonde, want op het strand kun je best veel calorieën verbranden. Wanneer je lekker in beweging komt, kun je dus ook nog tijdens je bezoek aan het strand en de zee lekker afvallen. De meeste manieren zijn ook nog eens erg leuk, dus je merkt niet eens dat je zo aan het sporten bent.

Maak eens strandwandeling

Heel veel calorieën verbrand je niet tijdens een wandeling, maar door het zachte zand gebruik je je spieren op een andere manier en zal je meer verbranden dan wanneer je een normale wandeling maakt. Wil je nog meer calorieën verbranden? Dan kun je er ook voor kiezen om te gaan hardlopen. Ook hierbij profiteer je van het zachte zand, want het zal meer inspanning opleveren.

Zwemmen

Neem af en toe een lekkere duik in het water en ga zwemmen. Zwemmen is een sport waarbij je veel calorieën kunt verbranden en waarbij je al je spieren traint. Een duik in het water zorgt er ook voor dat je weer even afkoelt, nadat je een tijdje in de zon hebt gelegen. Prima dus voor de afwisseling van actief en relaxen. In plaats van zwemmen kun je ook springen in de golven en spelletjes doen met je vrienden. Actief in het water zijn is hoe dan ook goed voor het verbanden van extra calorieën. Ben je in het buitenland? Dan is de kans aanwezig dat de onderwaterwereld de moeite waard is. Ga daarom ook eens snorkelen of duiken en geniet van de gekleurde vissen die je allemaal ziet.

Beachvolleybal

Beachvolleybal is een geweldige activiteit die je op het strand kunt doen. Doe dit met je vrienden of familie en maak er een wedstrijd van. Wie krijgt de meeste punten? De regels kun je natuurlijk altijd een beetje aanpassen. In plaats van volleybal kun je er ook een soort voetbal van maken, of gooi de bal gewoon over naar elkaar. In plaats van een bal, kun je ook een frisbee gebruiken. Hoe fanatieker je wordt, hoe meer calorieën je zult verbranden!

Kanovaren

Het is absoluut mogelijk om op zee te gaan kanovaren. Soms worden er zelfs kano’s verhuurd bij toeristische gebieden. Als je geen waterrat bent, kun je dus alsnog actief zijn op het water en zo calorieën verbranden.

Surfen

Surfen kan niet overal, maar wanneer de golven redelijk goed zijn op zee, kun je lekker gaan surfen. Dit is een zeer intensieve sport, waarbij je ook nog eens veel zult zwemmen. Heb je nog nooit gesurft? Dan kun je deelnemen aan een speciale cursus.

Stand up paddle

Stand up paddle is een relatief nieuwe activiteit. Je staat hierbij op een soort surfboard en hebt een peddel in je hand waarmee je je vooruit peddelt. Het is niet heel moeilijk om te doen en je traint er vooral je buikspieren flink mee.

Skeeleren of rolschaatsen

Op de boulevard heb je doorgaans genoeg ruimte om eens lekker te gaan skeeleren of rolschaatsen. Heerlijk in de zon, terwijl je kijkt naar alle mensen die er lopen. Een prima manier om flink wat calorieën te verbranden. Zorg wel voor een paar goede skeelers!

Ook interessant

AFVALLEN MET EEN HOMETRAINER>>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.