Home Motivatie Hoe kun je jezelf motiveren om te sporten?

Hoe kun je jezelf motiveren om te sporten?

0

Regelmatig bewegen is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl, maar het is ook één van de dingen waarvoor de motivatie vaak ver te zoeken is. Jezelf motiveren om te sporten wordt gelukkig eenvoudiger als je er met de juiste mentaliteit aan begint. Sporten is dan misschien wel een fysieke bezigheid, het mentale aspect is minstens even belangrijk – ten eerste om van start te kunnen gaan, en ten tweede om gemotiveerd te blijven. Hoe kun je jezelf motiveren om te sporten? Enkele tips!

Zie het sporten op zich als een doel

Vaak gaan mensen sporten om er goed uit te zien, om een bepaald gewicht te behalen of om bepaalde prestaties neer te zetten. Maar dergelijke mentaliteit zorgen ervoor dat je al snel uitgeblust raakt, en zijn dus geen oplossing op de lange termijn. De beste manier om gemotiveerd aan de slag te gaan is door te genieten van de lichamelijke beweging op zich, en je gewoon goed te voelen omdat je het doet – niet omdat je een bepaald doel bereikt.

Ga sporten met vrienden!

Sporten met twee of in groep heeft al meermaals zijn nut bewezen. Veel mensen kunnen zichzelf moeilijk motiveren om naar de sportschool te blijven gaan, waardoor ze er al snel voor kiezen om gewoon een avond thuis te blijven en voor de televisie te hangen. Als je echter een workout maatje hebt dan kan deze jou motiveren als je het even niet ziet zitten, en omgekeerd. Daarbij gaat een uurtje sporten veel sneller als je met een vriend of vriendin een praatje kan slaan!

Wat kun je op dit moment doen?

Vaak raken we gedemotiveerd om te sporten omdat we enkel zien waar we nu staan en waar we uiteindelijk zouden willen zijn. Zo kan het zijn dat je een zeker gewicht wil bereiken of een bepaald aantal kilometer wil kunnen lopen in een korte tijd. Dit contrast zorgt er echter voor dat we sneller de motivatie verliezen, waardoor we ook veel eerder gaan opgeven. De beste manier om niet in deze valkuil te vallen is door je aandacht te richten op wat je vandaag doet, en niet te ver in de toekomst te kijken. Zo leef je van dag tot dag, en kun je veel meer genieten van een training. Vele kleintjes maken één groot, en als je lang genoeg volhoudt dan zal de beloning er zeker en vast zijn.

Mis je nog steeds motivatie? Lees dan eens deze blog over welke belemmeringen jij ervaart om te gaan sporten. Vaak zijn dat een gebrek aan energie en tijd. Wij schreven al eerder een blog hierover en wat je daaraan kunt doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.