Home Motivatie Hoe leer je van je lichaam te houden?

Hoe leer je van je lichaam te houden?

0

Tegenwoordig ligt de focus erg op het perfecte lichaam.  In veel tijdschriften lezen we er alles over en we zien alleen maar foto’s van prachtige lichamen. Logisch dat we snel naar onze eigen imperfecties kijken. Hoe kun je leren om van je eigen lichaam te houden?

Van je lichaam houden

Het is belangrijk om van je eigen lichaam te houden. Wanneer je dit niet doet, merk je al snel dat je ongelukkig wordt. Sommige mensen haten hun lijf zelfs enorm. We focussen ons te veel op onze imperfecties en hierdoor verliezen we onszelf. Misschien vind je jezelf veel te dik, of juist veel te dun. Misschien ben je doodsbang dat je buik te ver uitsteekt. En wat kun je doen aan die vreselijke neus of flaporen? Het is alles behalve goed voor jezelf om niet van je eigen lichaam te houden. Maar het is gemakkelijker gezegd dan gedaan om dat niet te doen. Hoe kun je van je lichaam houden?

Vergelijk jezelf niet met anderen

We worden doodgegooid met foto’s en beelden van anderen. Op televisie, in tijdschriften en op social media. Wees ervan bewust dat deze foto’s in de meeste gevallen zijn gephotoshopt of dat de modellen veel make-up dragen. Bedenk je dat de foto op een goed moment is genomen, vanuit de beste hoek en vergelijk jezelf niet met de afbeelding die je ziet. Jij hebt misschien niet hetzelfde mooie lichaam, maar je hebt wel prachtige ogen. Het is onmogelijk om jezelf te meten aan anderen, doe dit dus ook niet. Zie je lichaam als dat van jou en maak je geen zorgen om de verschillen tussen jouw lichaam en dat van een ander.

Focus je op de mooie aspecten

Bedenk je niet hoe lelijk je buik is, of hoe stom je voeten zijn, of hoe erg je baalt van je neus. Kijk in plaats daarvan naar alles wat wel mooi is aan jezelf. Misschien heb je geweldige voeten, of is je haar prachtig. Misschien kun je bepaalde mooie aspecten van je zelfs benadrukken. Doe een mooie bloem in je haar, als je vindt dat je mooi haar hebt. Trek schoenen aan waarbij je mooie voeten worden benadrukt. Focus je op de mooie aspecten van je lichaam en minder op de zaken waar je niet tevreden mee bent. Dit maakt het gemakkelijker om van je lichaam te houden.

Koop kleding die je goed staat

Veel mensen die niet van hun lichaam houden, kopen kleding waar ze eigenlijk ook niet gelukkig van worden. En dat is zonde, want je leert meer van je lichaam te houden als je kleding draagt waar je je fijn bij voelt. Koop daarom alleen nog maar kleding die je goed staat. Kijk niet naar de maat die op het label staat en word ook niet boos of verdrietig wanneer je een maat groter of kleiner nodig hebt. Kijk vooral naar hoe de kleding je staat en hoe je je erbij voelt.

Zorg voor je lichaam

Wanneer je van je lichaam wilt houden, is het slim om goed voor je lijf te zorgen. Ga regelmatig sporten en eet gezond. Kies voor een sport die je ontzettend leuk vindt om te doen en die je energie geeft. Je zult dan aan alles merken dat je steeds meer van je lichaam gaat houden.

Ben je niet tevreden met je lichaam en wil je meer van je lichaam houden maar vind je dat moeilijk? Doe dan mee met de januari challenge waarin we tips geven hoe je van je lichaam kunt houden. No matter what… We laten zien hoe je van jezelf kunt houden en geven tips! Van je lichaam houden tips >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.