Home 30 day challenges Hoe maak je de 30 day Russian Twist challenge uitdagender?

Hoe maak je de 30 day Russian Twist challenge uitdagender?

0

De 30 day Russian Twist challenge is een uitdaging waarbij je 30 dagen lang je schuine buikspieren traint. De challenge is voor sommige mensen wellicht wat te gemakkelijk, maar gelukkig zijn er ook manieren om het uitdagender te maken voor je. Hoe maak je de 30 day Russian Twist challenge uitdagender en moeilijker?

Russian Twist

De Russian Twist is een buikspieroefening die eigenlijk geschikt is om je hele buik mee te trainen. De focus ligt voornamelijk op de schuine buikspieren. Ook train je je rug ermee.  Wanneer je rug goed wordt getraind, verbetert je houding en hierdoor oog je slanker en fitter. De buikspieren zelf zijn natuurlijk ook belangrijk om te trainen, omdat je daarmee de strakke buik krijgt die je wilt (let op: voor het beste resultaat doe je nog aanvullend cardio. Hier verbrand je namelijk het vet mee). De Russian Twist is dus een belangrijke oefening en deze zal je veelvuldig doen tijdens de 30 day Russian Twist challenge. Is deze uitdaging te gemakkelijk voor je? Dan zijn er verschillende manieren om het moeilijker te maken.

TIP! Wil je zichtbare buikspieren trainen? Wij geven tips over voeding en oefeningen voor een plattere en strakkere buik hier >>

Voeten van de vloer

Til je voeten een stukje van de vloer, zodat ze de grond niet aanraken. Doe dit gedurende de hele oefening. Wanneer je voeten net iets boven de vloer zweven, is de oefening meteen een heel stuk pittiger en moeten je spieren flink aan het werk.

Gebruik gewichten

Wanneer je de Russian Twist doet, kun je ook een gewicht in je handen houden. Tik hiermee de grond naast je aan. Kies voor een dumbbel of bal met een gewicht waarmee je de oefening maar net vol kan houden. Door het extra gewicht moeten je spieren harder werken. Heb je geen dumbbell of bal? Dan kun je ook een flesje vullen met zand.

Combineer met een andere challenge

Wil je jezelf extra uitdagen? Combineer de challenge dan met een andere. Zo doe je meerdere oefeningen. Een aanrader is bijvoorbeeld de Plank challenge – ook gericht op je buikspieren, maar dan net wat andere spiergroepen. Je kunt het ook combineren met bijvoorbeeld de squat challenge, zodat je meerdere spiergroepen in één keer traint. Vergeet ook zeker geen cardio toe te voegen. Ga bijvoorbeeld regelmatig hardlopen, fietsen of zwemmen.

Zoek een manier om jezelf uit te dagen met de Russian Twist challenge die voor jou werkt. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.