Home Motivatie Hoe motiveer je jezelf om in de winter te sporten?

Hoe motiveer je jezelf om in de winter te sporten?

0

Ben jij zo iemand die in de winter het liefst lekker onder de deken blijft en vooral geen zin heeft om in beweging te komen? Dan heb je misschien wat aan onze tips om jezelf in de winter te motiveren om tóch te gaan sporten.

Geen motivatie in de winter

Veel mensen hebben in de winter veel minder energie en zin om te gaan sporten. Het bed is lekker warm, omkleden in je sportkleding is koud, buiten is het heel slecht weer en wanneer je met de auto naar de sportschool gaat, moet je eerst de ruiten krabben omdat er een laag ijs op zit. En eigenlijk is het ook wel een drukke periode op het werk. We hebben allemaal een andere smoes om maar niet te gaan sporten. In de zomer ligt gek genoeg de motivatie voor veel mensen een stuk hoger. Hoe kun je ervoor zorgen dat je toch gemotiveerd blijft in de winter?

Zorg dat het leuk blijft!

Wanneer je een sport doet die je leuk vindt om te doen, is het veel gemakkelijker om ook daadwerkelijk te gaan sporten. Zet muziek aan waar je vrolijk van wordt. Afwisseling in het type sporten kan ook helpen. Doe eens mee met een proefles bijvoorbeeld van een sport die je wel wat lijkt. Blijf het interessant houden voor jezelf, zodat je een reden hebt om te blijven sporten.

Sport op vaste momenten

Regelmaat zorgt er gemakkelijker voor dat je ook daadwerkelijk blijft gaan. Als je op vaste tijdstippen en vaste dagen in de week sport, dan kun je daar je agenda omheen plannen. Wanneer je zelf niet goed weet wanneer je gaat sporten, is het veel gemakkelijker om uit te stellen. ‘Och, morgen kan het ook!’. Handig kan ook om bijvoorbeeld één van onze challenges te doen. Zo heb je een schema dat je kunt volgen en blijf je gemotiveerd je hieraan te houden. Bekijk dus HIER onze challenges pagina >>

Zorg voor een duidelijk doel!

Sporten met een doel kan heel erg motiverend werken. Veel mensen beginnen in de lente of zelfs de zomer met sporten, zodat ze er op vakantie goed uit zien. Helaas zijn ze daar vaak wat laat mee: echt goed resultaat boek je alleen wanneer je je voor langere tijd inzet. In een paar weken tijd is dit vaak niet mogelijk. Bedenk dus dat al het sporten dat je nu doet, zichtbaar zal zijn in de zomer. Begin op tijd, bedenk wat je doel is en houd dat goed voor ogen.

Sport met iemand samen

Samen sporten is vaak gemakkelijker vol te houden. Je kunt elkaar namelijk motiveren om daadwerkelijk te gaan. In veel gevallen kan dit ontzettend helpen, omdat je een stok achter de deur hebt. Je moet dan trouwens wel een sportmaatje zoeken die niet zomaar opgeeft omdat het een keer slecht weer is.

Meer lezen?

Er zijn allerlei goede redenen te bedenken om in de winter te sporten. Bekijk ook het artikle “de 9 beste redenen om in de winter te sporten” op www.gezondergenieten.nl

Hoe ga jij jezelf komende winter motiveren? Laat het weten in de comments hieronder!

Ook interessant

HOE KUN JE JEZELF MOTIVEREN OM TE SPORTEN? >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.