Home Fitness Hoe voer je een goede bicycle crunch uit?

Hoe voer je een goede bicycle crunch uit?

0

De bicycle crunch is een buikspieroefening waarbij je ook de spieren in je zij traint. De oefening is niet heel moeilijk om te doen, maar is wel erg effectief. Wanneer jij je buikspieren wilt trainen, moet je deze oefening dus zeker toevoegen aan je trainingsschema. Maar hoe voer je de bicycle crunch eigenlijk uit?

Hoe doe je een bicycle crunch?

Ga op een matje op je rug op de grond liggen en doe je handen onder je nek ter ondersteuning van je nek. Trek je buik in en span zo je buikspieren aan.

Doe nu je hoofd wat omhoog, maar let er goed op dat je níet trekt aan je nek. Doe nu beide benen omhoog en trek je linkerbeen in. Ga met je rechterelleboog richting je been en probeer je been aan te raken met je elleboog. Ga daarna weer terug.

Wissel nu van kant. Het lijkt nu net alsof je in de lucht aan het fietsen bent. Let er altijd op dat je je buik goed ingetrokken houdt en dat je niet aan je nek trekt. Voorkom daarbij ook een hol getrokken rug! Dit voorkomt blessures.

Hoe maak je de oefening uitdagender?

Je kunt gebruik maken van een weerstandsband. Dit is een soort elastiek, dat je om je benen kunt doen. Hierdoor maak je de oefening zwaarder. Ook kun je de snelheid opvoeren, zodat het niet alleen een krachtoefening is, maar je ook je hartslag verhoogt en zo aan je cardio werkt.

Pas goed op je nek!

Zoals gezegd is het echt van groot belang dat je tijdens de oefening goed oplet dat je je nek niet verkeerd belast. De techniek is het belangrijkste en daarna de snelheid pas. Zo voorkom je blessures.

Variaties op de bicycle crunch

De bicycle crunch kent geen variaties. Wel kun je natuurlijk de oefening altijd aanvullen met andere buikspieroefeningen, zoals de gewone crunch en de plank.

Weerstandsbanden voor je bicycle crunch bestel je via onderstaande link!

Bekijken >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.