Home Fitness Hoe voer je een goede burpee uit?

Hoe voer je een goede burpee uit?

0


De burpee is misschien wel de meest gehate fitness oefening. Dat komt omdat het een hele zware oefening is. Je traint er alle belangrijke spiergroepen mee en je hebt ook nog eens een flinke cardio erbij. Dit maakt het veelzijdig maar ook heel zwaar. De oefening is zeer geschikt voor iedereen die in vorm wil komen en dus is het de moeite waard om toch deze gehate oefening te doen. Hoe voer je een goede burpee uit? Waar moet je op letten en hoe kun je de oefening moeilijker of makkelijker maken?

Hoe doe je een burpee?

Ga staan, met je benen ietsjes uit elkaar en je buik een beetje ingetrokken. Zet daarna je handen op de grond en spring naar achteren, zodat je in een plank-positie komt te staan. Houd hier eventjes vast en spring daarna weer met je benen naar je handen. Sta weer op en spring omhoog. Dit herhaal je vervolgens. Zorg ervoor dat je je buik goed ingetrokken houdt. Probeer het tempo van de burpee hoog te houden, zodat je ook je hartslag versnelt. Belangrijk is wel dat je techniek altijd goed is. Zorg dat je deze eerst onder de knie hebt en voer daarna het tempo pas op.

De oefening gemakkelijker maken

De burpee is geen gemakkelijke oefening en kan vooral voor beginners of mensen met overgewicht nog erg moeilijk en zwaar zijn. Begin rustig en bouw het vervolgens op. Spring bijvoorbeeld niet naar de plank-positie, maar zet stappen. Je kan de sprong aan het einde van de burpee ook overslaan. Het tempo kun je altijd omlaag doen en later opbouwen.

Burpee uitdagender maken

Misschien wil je juist jezelf lekker uitdagen tijdens de burpee. In dat geval kun je na de plank-positie ook nog een push-up toevoegen. Maak het nog zwaarder en doe vijf push-ups voordat je weer omhoog gaat. Ook het aantal sprongen op het einde kun je omhoog krikken. Het is ook mogelijk om in plaats van een sprong een pull-up te doen. Hier heb je wel een speciale stang voor nodig, die in de meeste sportscholen wel te vinden is.

Burpees en duizelig

Het is goed mogelijk dat je een beetje duizelig wordt wanneer je burpees doet. Zorg dat je genoeg drinkt en dat je niet té hard gaat. Luister goed naar je lichaam en stop eventueel wanneer je denkt dat het te zwaar is.

Challenge

Durf jij jezelf uit te dagen? Doe dan de 30 day burpee challenge.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.