Home Fitness Hoe voer je een goede candlestick dipper uit?

Hoe voer je een goede candlestick dipper uit?

0

De candlestick dipper is een oefening afkomstig uit de Pilates-wereld. Pilates-oefeningen staan er om bekend dat ze zeer effectief zijn en je spieren flink kunnen verstevigen. Ook kun je met een oefening vaak meerdere spiergroepen in één keer trainen. Met de candlestick dipper train je de zijkant van je buik, maar werk je ook meteen aan je rug en je billen.

Wat is een candlestick dipper?

De candlestick dipper is een pilates-oefening die vooral bekendheid heeft gekregen dankzij het YouTube-kanaal Blogilates. Het is een oefening waarmee je heel gemakkelijk de zijkant van je buik kunt trainen.Deze oefening helpt dus met de zogenaamde zwembandjes. Ook verstevig je je rug en de buikspieren aan de voorkant. Daarnaast werk je aan je flexibiliteit en je balans. Het is daarnaast een relatief gemakkelijke oefening, die je steeds moeilijker kan werken.

Hoe voer je een goede candlestick dipper uit?

Wanneer je een goede candlestick dipper uit wilt voeren, moet je op je knieën gaan zitten.

Strek nu één been uit opzij en houd deze de hele tijd uitgestrekt. Zorg er ook voor dat je je tenen ook goed uitstrekt. Doe je armen in de lucht boven je hoofd en buig nu met je hele torso naar de ándere kant dan je uitgestrekte been.

Zorg ervoor dat je tijdens de oefening je buikspieren goed aantrekt en houd je hele torso goed recht. Buig zo ver als jij kan en wees niet verdrietig als je in het begin niet heel ver komt, dit kun je rustig opbouwen. Het beste is om de oefening meerdere keren aan één kant te doen en dan pas te switchen van kant.

Last van je knieën?

Zelfs als je op een sportmatje zit, kan het voorkomen dat je een beetje last krijgt van je knieën. In dat geval kun je ook met je knie op een kussentje gaan zitten.

Filmpje

Omdat een filmpje soms wat duidelijker is dan een geschreven uitleg, hebben we hieronder een filmpje geplaatst voor meer duidelijkheid. Let op, dit is wel in het Engels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.