Home fitness oefeningen Hoe voer je een goede leg raise uit?

Hoe voer je een goede leg raise uit?

0

Dieet Pro Banner - 728 x 90

De leg raise is een oefening die goed is voor je buikspieren, maar ook voor je billen. De oefening is redelijk gemakkelijk uit te voeren, maar hoe doe je dit nou eigenlijk precies?

Wat is een leg raise?

Een leg raise is een fitness oefening die je overal kunt doen. Je hebt er namelijk geen gewichten of andere attributen voor nodig. Handig is wel om een matje te hebben, want je moet op de grond liggen. Met een fitnessmatje zorg je voor voldoende ondersteuning voor je rug. Je traint met de leg raise de dieper liggende buikspieren.

Hoe voer je een goede leg raise uit?

Ga op je rug op je matje liggen. Doe je handen onder je billen en houd je benen tegen elkaar. Doe nu je benen omhoog, totdat je lichaam een hoek van 90 graden heeft. Bovenaan houd je even vast en daarna ga je weer naar beneden met je benen. Zorg ervoor dat je rug goed recht blijft en trek je buik in. Wanneer je je handen onder je billen houdt, blijft je rug al een stuk gemakkelijker recht.

De oefening zwaarder maken

Je zou gebruik kunnen maken van enkelgewichten om de oefening zwaarder te maken. Ook wordt de oefening een stuk moeilijker als je de beweging langzaam uitvoert. Ga dus heel langzaam met je benen omhoog en weer omlaag. Je buikspieren moeten dan nog harder werken.

Voor de meer gevorderden onder ons is de hanging leg raise een goed alternatief. Deze oefening is een stuk zwaarder!
Dieet Pro Banner - 728 x 90

Vorig artikelEsmee valt af: positieve update
Volgend artikelEsmee valt af: uit eten geweest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.