Home Fitness Hoe voer je een goede plank jack uit?

Hoe voer je een goede plank jack uit?

0

De plank jack is een ingewikkelde oefening die veel kracht kost om te kunnen doen. Hierdoor is het wel een leuke uitdaging. Hoe voer je een goede plank jack uit en waar moet je op letten als je deze oefening doet?

Wat is een plank jack?

Een plank jack is een oefening waar je je buik en je rug goed mee kunt trainen. Het is een variatie op de plank, maar met wat meer uitdaging, waardoor je spieren nog eens extra moeten werken. Je kunt de plank jack overal doen. Wel kan een fitnessmatje handig zijn om te hebben, omdat je dan wat ondersteuning kunt hebben en dit net iets comfortabeler is.

Hoe doe je een goede plank jack?

Begin met een plank jack in de gewone plank en steun hierbij op je onderarmen. Nu blijf je in de plank staan, let er goed op dat je jezelf goed ondersteunt en dat je rug mooi recht is. Daarna spring je met je benen wijd uit elkaar, tegelijkertijd. Net zoals je eigenlijk doet bij een jumping jack, maar dan terwijl je in een plankpositie zit. Daarna spring je weer terug naar de beginpositie. Dit is één plank jack.

Hoe maak je de oefening makkelijker?

In plaats van met beide benen in één keer springen, kun je ook stapjes zetten. Is ook dit nog te moeilijk? Doe dan een gewone plank. Na  meer oefenen kun je eventueel de plank jack doen. Wees niet teleurgesteld als het niet meteen lukt, je hebt dan een mooi doel om naartoe te werken en dat is ook mooi!

Ook interessant

HOE VOER JE EEN GOEDE PLANK WALK UIT?

ONTDEK DE 5 REDENEN OM TE PLANKEN >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.