Home fitness oefeningen Hoe voer je een goede plank uit?

Hoe voer je een goede plank uit?

0

De plank is een belangrijke core oefening. Je traint hier je diepere buikspieren mee en veel mensen doen de oefening dan ook veelvuldig wanneer ze willen trainen of willen afvallen. Maar hoe doe je de plank eigenlijk? Waar moet je zoal op letten?

Hoe doe je de plank?

Ga voor de plank op je buik liggen op een fitnessmatje. Doe je ellebogen onder je schouder en zorg ervoor dat je rug goed recht is. Trek je navel goed in en span je buikspieren aan. Daarna steun je op je handen of je onderarmen en zet je enkel je tenen op de vloer. Te zwaar? Dan mag je ook je knieën ter ondersteuning gebruiken. Let er wel op dat je echt je buik goed aanspant. Probeer altijd eerst op enkel de tenen te steunen en als dat niet lukt, kun je tijdens de plank nog zakken naar de knieën. Op deze manier kun je jezelf beter blijven uitdagen. Hoe langer je de plank kunt volhouden, hoe effectiever de oefening is.

Trillen

Het is goed mogelijk dat je gaat trillen tijdens het uitvoeren van de plank. Geef niet direct op wanneer je gaat trillen, dit is juist het moment waarop je spieren het hardste werken!

Hoe maak je de oefening zwaarder?

Als je de plank op je knieën doet, dan kun je de oefening dus sowieso zwaarder maken door de oefening op je tenen te leunen in plaats van je knieën. Wil je het nog zwaarder hebben? Til dan één been omhoog. Een extra stap zwaarder is om ook nog eens de arm aan de andere kant op te tillen. Houd dit enkele seconden vast en wissel daarna van been en arm.

Varianten van de plank

Je kunt behalve de gewone plank ook een side-plank doen. Je ligt dan eerst op je zij en tilt jezelf omhoog en ondersteunt jezelf met je hand of onderarm en je knie of je heup. Hiermee pak je vooral de spieren in je zij en kun je werken om de bekende ‘muffin top’ tegen te gaan. Wil je nog meer variatie? bekijk dan onderstaande youtube video!

Challenges

Doe de 30 day plank challenge om jezelf uit dertig dagen uit te dagen met deze powermove.

 

Een oefening is alleen effectief als je deze goed uitvoert. Daarom deze 30-dagen challenge met uitgebreide motivatie- en beweeg video’s! Leer de basis oefeningen van onze challenges en krijg sneller en beter resultaat!

Ja geef mij toegang tot motivatie en beweegoefeningen!

Vorig artikelHoe voer je een goede crunch uit?
Volgend artikelAfvallen: waarom is water drinken belangrijk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.