Home Fitness Hoe voer je een goede plank walk uit?

Hoe voer je een goede plank walk uit?

0

De plank walk is een ietwat lastige oefening, waarbij je wel veel spieren traint. Het is een goede oefening om te blijven proberen en te zien hoe je sterker wordt. Hoe voer je een goede plank walk uit en waar moet je zoal op letten?

Wat is een plank walk?

Een plank walk is een variant van de gewone plank, alleen ben je bij deze oefening constant in beweging. Je traint met de plank walk je buikspieren, maar ook je billen, je rug en je armen. Het is een perfecte oefening om algemene kracht mee op te bouwen en jezelf goed te ontwikkelen. De oefening kan worden gedaan zonder extra spullen, al kan een fitnessmatje wel verstandig zijn, zodat je wat extra ondersteuning hebt.

Hoe voer je een goede plank walk uit?

Er zijn twee soorten van de plank: eentje waarbij je leunt op je onderarmen en eentje waarbij je leunt op je handen, met je armen gestrekt. Bij de plank walk voeg je beide varianten samen. Je begint met de gewone plank, waarbij je op je onderarmen steunt. Daarna zet je één hand op de grond en vervolgens je andere. Houd even vast en ga vervolgens weer terug naar de beginpositie. Hiermee ‘wandel’ je dus als het ware omhoog en omlaag. Omdat je telkens je eigen lichaamsgewicht omhoog moet tillen, is het een geweldige oefening om meer kracht te krijgen.

Deze video laat goed zien hoe je de plank walk moet uitvoeren:

De oefening gemakkelijker maken

Is de oefening te moeilijk voor je? Dan kun je ook beginnen met hem op de knieën te doen. Wanneer ook dit te zwaar is, kun je beginnen met enkel de plank. Als je eenmaal meer kracht hebt, kun je het langzaam opbouwen.

Ook interessant

5 REDENEN OM TE PLANKEN >>

HOE VOER JE EEN GOED E PLANK JACK UIT? >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.