Home Fitness Hoe voer je een goede Plie squat uit?

Hoe voer je een goede Plie squat uit?

0

De plie squat is een variant van de gewone squat, waarmee je heel goed je billen en de binnenkant van je dijen kunt trainen. Het is een oefening die nog lang niet zo bekend is als de gewone squat en dat is jammer, want het is een zeer goede oefening om regelmatig te doen.

Wat is een plie squat?

Een plie squat is een variant van de gewone squat en wordt vooral veel in de balletwereld toegepast. Je pakt met deze oefening net wat andere spieren dan bij de gewone squat. Met deze oefening train je je billen, je bovenbenen, je dijen en de binnenkant van je dijen. Anders dan bij de gewone squat, blijf je kaarsrecht staan.

Hoe doe je een plie squat?

Zet je voeten wat breder dan je schouders en zorg ervoor dat je tenen naar buiten wijzen. Probeer nu zo recht mogelijk te staan en trek je buik in. Zak nu naar beneden zorg ervoor dat je knieën naar buiten wijzen, dus eigenlijk recht boven je tenen blijven. Let er goed op dat je knieën niet verder komen dan je tenen, want dit kan voor blessures zorgen. Houd je rug ook goed in de gaten. Probeer zo diep mogelijk te zakken en blijf beneden even vasthouden. Daarna kom je omhoog. Je hebt nu één plie squat gedaan!

Bekijk ook eens de onderstaande video!

Let goed op je houding

Mensen hebben snel de neiging om de plie squat verkeerd uit te voeren, omdat ze te snel gaan. Het is beter om goed op je houding te letten. Je bent liever wat langer bezig, dan dat je het verkeerd doet en last krijgt van bijvoorbeeld je rug.

Hoe maak je de oefening moeilijker?

Je kunt de plie squat moeilijker maken door extra gewicht vast te houden. Denk aan een dumbell, een kettlebell of gewoon een flesje gevuld met zand. Een andere manier om jezelf lekker uit te dagen, is om de oefening uit te breiden. Wanneer je de squat maakt en dus flink naar beneden bent gezakt, ga je heel even op je tenen staan. Dit doe je dus in je squat-houding. Hiermee span je nog wat meer spieren aan en werk je aan je balans.

Ook interessant

HOE VOER JE EEN GOEDE SQUAT UIT? kLIK HIER>>

HOE VOER JE EEN GOEDE SQUAT JUMP UIT? KLIK HIER >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.