Home Fitness Hoe voer je een goede punch uit?

Hoe voer je een goede punch uit?

0

De punch is zowel een cardio-oefening als een oefening voor je bovenlichaam. Ook is deze fitnessoefening ideaal om wat meer te ontspannen. Je slaat de stress letterlijk weg. Hoe voer je een goede punch uit en waar moet je zoal op letten?

Wat is een punch?

Een punch is een oefening waarbij je eigenlijk gewoon met je armen vooruit slaat. Deze oefening komt in bepaalde vechtsporten ook voorbij. Bij de punch sla je echter niet tegen een tegenstander, maar slechts in de lucht. Tijdens de oefening verhoog je je hartslag, waardoor je er een goede cardio-workout aan hebt.

Hoe doe je een punch?

Ga staan met je benen op heupbreedte. Zak ietsjes door je knieën. Houd nu beide armen voor je gezicht, om een denkbeeldige tegenstander te kunnen blokkeren. Nu sla je met je rechterarm naar voren, naar een denkbeeldige tegenstander. Probeer echt krachtig te slaan, en ga daarna weer terug naar de beginpositie. Doe nu hetzelfde met je linkerarm. Probeer dit in een rap tempo te doen, zodat je hartslag omhoog gaat.

De oefening gemakkelijker maken

Vind je de oefening nog wat zwaar? Verlaag dan het tempo waarin je de oefening doet. Ook kun je minder krachtig slaan om zo je spieren net wat minder te belasting.

Hoe maak je de punch moeilijker?

Wil je de punch juist uitdagender maken? Houd dan gewichten vast. Je kunt het gewicht hiervan langzaam opbouwen. In plaats van dumbbells, kun je ook drinkflesjes vullen met water of zand. Eventueel kun je ook in de sportschool tegen een boksbal aanslaan. Dit maakt de oefening ook wat lastiger, omdat je lekker veel weerstand hebt.

Wat ook goed helpt is om het tempo nog meer te verhogen. Zorg ervoor dat je hartslag echt flink omhoog gaat en draai daarbij met je hele romp mee, dan pak je ook meteen je buikspieren goed mee.

Tegen stress

Wist je dat de punch heel goed werkt tegen stress? Je kunt je frustraties er namelijk heel gemakkelijk uitslaan. Even lekker los gaan en al je emoties laten gaan. Heerlijk!

Ook interessant

HOE KRIJG JE GESPIERDE ARMEN? KLIK HIER>>

DIT IS WAAROM VROUWEN KRACHTTRAINING MOETEN DOEN>>

ONTDEK 5 LEUKE MANIEREN VAN CARDIO! >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.