Home 30 day challenges Hoe voer je een goede push-up uit?

Hoe voer je een goede push-up uit?

0

De push-up is een krachtige oefening waarbij je verschillende spiergroepen aanpakt. Dit maakt de oefening zo geliefd bij veel mensen die aan fitness doen of die willen afvallen. Je traint onder meer je armen, schouders, rug en borst. En er zijn talloze variaties mogelijk op de push-up.

Hoe doe je de push-up?

Bij de push up begin je in de plank posities. Zet je handen iets breder dan je schouders en verlaag je lichaam. Nu raak je met je borst bijna de grond. Zorg dat je je ellebogen langs je lichaam houdt. Wanneer je in de laagste positie bent, houd je hier even vast en daarna duw je jezelf weer omhoog. Dit even kort vasthouden is belangrijk, omdat hier je spieren extra hard moeten werken. Let er goed op dat je tijdens de oefening je rug goed recht houdt. Dit voorkomt blessures. Trek ook je buik in om optimaal te kunnen trainen.

Het is belangrijk dat je 3 á 4 seconden zakt en een felle beweging omhoog maakt. Hierdoor staan je spieren langer onder spanning wat een gunstig effect heeft op je body compositie en de effectiviteit van de oefening.

Te moeilijk?

De push-up is geen gemakkelijke oefening en veel mensen hebben er dan ook moeite mee. Geen nood! Je kunt de push-up ook op je knieën doen. Let er dan goed op dat je ook hier je rug goed recht houdt. Hoe verder weg je knieën van je armen zijn, hoe moeilijker de oefening wordt. Zo kun je jezelf steeds wat meer uitdagen. Is dit ook nog te moeilijk? Begin dan tegen de muur. Bij een Wall push-up sta je tegen de muur en doe je eigenlijk hetzelfde als bij een gewone push-up. Gebruik hierbij wel echt je armspieren en niet je hele lichaam.

In plaats van op je knieën gaan zitten kun je ook een verhoging onder je handen zetten. Dat zorgt ervoor dat de hoek waarin je de beweging maakt kleiner wordt en daardoor de oefening minder zwaar.

Te makkelijk?

Misschien vind je een gewone push-up te makkelijk. Dan zijn er nog wat meer variaties die je kan doen. Doe bijvoorbeeld de push-up met één been gestrekt omhoog. Of probeer om de oefening op je vuisten of zelfs je vingertoppen te doen. Voor deze laatste moet je misschien wel eerst een beetje oefenen tegen de muur.

Variaties op de push-up

De push-up kent ontelbaar veel variaties. Met deze variaties kun je verschillende spiergroepen trainen. Zet je handen bijvoorbeeld juist veel dichter op elkaar voor een narrow push-up of zet je verder uit elkaar. Je kunt ook de ene hand ter hoogte van je schouders plaatsen en je andere ter hoogte van je hoofd. Dit wissel je na een x-aantal push-ups om. Of plaats je benen op iets hoogs, bijvoorbeeld een bank. Andersom kan ook: plaat je handen op iets hoogs, zoals een bank.

Ook kun je opdruk steunen of een bosu ball inzetten om de oefening uitdagender te maken. Een bosu ball geeft veel meer uitdaging waarbij je ook je core flink aan het werk moet zetten. De opdruk steunen maken veel meer variatie mogelijk maar kun je ook inzetten om je polsen te ontlasten.

push up bosu ball

Vrouwen en push-ups

Vrouwen opgelet! Wees niet bang om een push-up te doen. Je wordt er echt niet mannelijk gespierd van, maar creëert er juist de vormen mee waar de meeste vrouwen van dromen. Een push-up mag ook in het trainingsschema van een vrouw niet ontbreken!

Challenge

Wil jij jezelf uitdagen met de push-up? Doe dan mee met de 30 day push-up challenge!

Wat wil je bereiken?

De push-up challenge duurt maar 30 dagen. En met een challenge van 30 dagen zie je mogelijk nog niet de resultaten die je zou willen. Wil je een beter figuur? Ben je op zoek naar een ander eetpatroon (bijvoorbeeld koolhydraatarm)? Of ben je op zoek naar rust in deze hectische tijden? Hoe dan ook. Via onderstaande mogelijkheden ga je vast meer resultaat ervaren:

1. Zonder jojo-effect buikvet verliezen met de Afslank Receptenbijbel. Boordevol heerlijke recepten (voor het gezin) en handige informatie over mislukken van diëten hoe wat wel werkt. Vraag een gratis weekmenu aan, doe de Afslank IQ test of ga direct naar de kortingspagina

2. Wil je snel afvallen? Bekijk dan dit koolhydraatarm 50-dagen-programma!

3. Heb je veel stress en kun je maar slecht slapen? Begin je de dag al moe? Het programma Perfect Slapen in 7 stappen is dan voor jou!

4. Voor vrouwen die vanwege de overgang lichamelijke veranderingen (ongemakken) ervaren is er speciaal het Slank door de Overgang programma.

 

 

Vorig artikelTips om elke dag te sporten!
Volgend artikelEen luchtige roman over eetstoornissen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.