Home Fitness Hoe voer je een goede skater slide uit?

Hoe voer je een goede skater slide uit?

0

Een skater slide kun je eigenlijk het beste doen op een speciale gladde grond. Je schuift dan als het ware heen en weer, net zoals je aan het schaatsen bent. Je kunt de oefening ook aangepast doen, zodat deze vanuit huis te doen is. Hoe voer je een goede skate slide uit?

Wat is een skater slide?

Bij een skater slide maak je een beweging zoals er ook bij het schaatsen wordt gemaakt. Hierdoor train je precies de spieren die je ook bij het schaatsen traint: je onderlichaam, zoals je billen en benen. Ook is het tegelijk een cardio-oefening, waardoor je hartslag lekker omhoog gaat en je veel calorieën verbrandt. Je kunt gebruik maken van een speciale schaatsmat tijdens deze oefening, maar dit hoeft niet. De oefening kan vanuit huis worden gedaan.

Hoe doe je een goede skater slide?

Je schuift als het ware van de ene kant naar de andere kant in een zijwaartse beweging.

Hierbij houd je de houding aan die een schaatser ook heeft: zak iets door de knieën en leun met je lichaam wat naar voren, maar houd wel je rug recht. Het beste is om de oefening te doen op een gladde ondergrond, bijvoorbeeld een speciale schaatsmat. Heb je die niet? Dan kun je ook blaadjes van een tijdschrift onder je voeten doen. Op een houten vloer glijd je dan heel gemakkelijk.

Bekijk ook eens onderstaande video!

Niet glijden bij de oefening

Heb jij geen mogelijkheid om de oefening glijdend te doen? Geen nood. Je kunt ook van de ene naar de andere kant springen. Maak hierbij precies dezelfde bewegingen als je bij het schaatsen of rolschaatsen ook zou doen. Probeer het tempo lekker hoog te houden, want dan gaat je hartslag ook omhoog en verbrand je meer calorieën.

Ook interessant

ONTDEK DEZE 5 MANIEREN VAN CARDIO! KLIK HIER >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.