Home Fitness Hoe voer je een goede squat jump uit?

Hoe voer je een goede squat jump uit?

0

Een squat jump is een uitgebreide variant op de gewone squat. Door de sprong die je maakt, versnel je ook nog eens je hartslag. Tegelijkertijd train je je billen en je hamstrings. Een veelzijdige oefening dus.

Wat is een squat jump?

Een squat jump is eigenlijk niet meer dan een squat, gevolgd door een sprong. Wanneer je dit in een redelijk rap tempo doet, verhoog je je hartslag. Ook kun je je flexibiliteit enigszins verbeteren. Voor de oefening heb je niks nodig en je kunt deze overal uitvoeren.

Hoe doe je een squat jump?

Ga staan met je benen op heupbreedte. Doe vervolgens een squat. Wanneer je weer omhoog gaat, maak je een sprong. Dit mag best een krachtige sprong zijn. Daarna land je weer op je voeten en maak je opnieuw een squat. Let er op dat je met je hele voeten springt en dat je niet alleen je tenen hiervoor gebruikt. Zorg er ook voor dat je schouders niet voorbij je knieën komen.

Hoe maak je de oefening moeilijker?

De squat jump is een behoorlijk intensieve oefening en kan daardoor best zwaar zijn. Heb je zwakke knieën of overgewicht, dan kun je beter de sprong achterwege laten en een gewone squat doen. Bouw dit dan eerst rustig op voordat je daadwerkelijk gaat springen. Je kunt de oefening ook wat gemakkelijker maken door minder hoog te springen.

Hoe maak je de squat jumps uitdagender?

Wil jij jezelf nog lekker uitdagen met de fitness oefening de squat jump? Houd dan gewichten of een fitnessbal vast. Hiermee maak je het pittiger voor jezelf. Je kunt het gewicht ook telkens wat zwaarder nemen, zodat het een uitdaging blijft. Ook leuk is om de squat jump eens op één been te doen. Wissel na 10 tot 20 keer van been. Dit is niet alleen uitdagend voor je spieren, maar je werkt er ook mee aan je balans. Je kunt als alternatief ook op een blok springen zoals op de foto.

Ook interessant

HOE VOER JE EEN GOEDE PLIE SQUAT UIT? KLIK HIER>>

HOE VOER JE EEN GOEDE SQUAT UIT? KLIK HIER >>

De beste fitnessartikelen voor je 30day challenge? Onder andere fitnessmat, fitnessbal en dumbells. En natuurlijk veel meer! Bekijk de actiepagina NU!

Bekijken >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.