Home Fitness Hoe voer je een goede standing side crunch uit?

Hoe voer je een goede standing side crunch uit?

0

Een standing side crunch is een variant op de bekende crunch. Je hoeft bij deze oefening niet op de grond te gaan liggen en de kans op blessures worden hiermee verkleind. Hoe voer je een goede standing side crunch uit?

Wat is een standing side crunch?

Met een standing side crunch werk je aan de spieren in de zijkant van je buik. Je hoeft bij deze oefening niet te liggen, maar kunt blijven staan. Dit maakt het een oefening die je eigenlijk altijd en overal kunt uitvoeren. Je hebt er immers geen matje voor nodig. Ook is het een relatief veilige oefening. De kans op blessures is niet heel groot en mensen met een slechte rug of nek kunnen beter doen dan een oefening op de vloer.

Hoe voer je een goede standing side crunch uit?

Ga staan met je knieën een beetje gebogen en je benen op heupbreedte. Til nu één van je knieën omhoog, maar doe dit niet voor je uit, maar juist opzij. Tegelijkertijd plaats je je handen achter je hoofd en probeer je je knie en je elleboog zo dicht mogelijk naar elkaar te trekken. Trek hierbij niet aan je hoofd of nek, maar gebruik echt je buikspieren bij deze beweging. Nu ga je weer terug naar de beginpositie. Je kunt de oefening een x-aantal keer aan de ene kant doen en dan overstappen naar de andere kant.

Hieronder een goede video over deze challenge!

Hoe maak je de fitness oefening makkelijker?

Je kunt eventueel overwegen om je knie niet op te tillen, maar alleen met je zij een beweging naar beneden te maken.

Hoe maak je de oefening zwaarder?

Je kunt een extra gewicht vasthouden en deze gebruiken om de oefening zwaarder te maken. Deze houd je vast voor wat extra weerstand. Ook kun je het tempo opvoeren. Houd dan wel in de gaten dat je de techniek goed onder controle houdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.