Home Fitness Hoe voer je een goede tricep dip uit?

Hoe voer je een goede tricep dip uit?

0

Een tricep dip is een geweldige oefening om je bovenlichaam trainen. Je kunt er voornamelijk de triceps mee trainen en deze spiergroep is doorgaans wat lastiger om te oefenen. Hoe kun je de tricep dip goed uitvoeren en waar moet je zoal op letten?

Wat is de tricep dip?

De tricep dip is een fitness oefening die je in de sportschool, maar ook gemakkelijk thuis kunt doen. De oefening wordt ook soms tricep bench genoemd, omdat hij vaak wordt gedaan met een bench of een step bench. Dit hoeft echter niet. Je kunt ook gebruik maken van een stoel, een bank of de trap. Met de oefening train je je triceps. Deze zitten aan de achterkant van je bovenarmen.

Hoe doe je de tricep dip?

Voor deze oefening heb je een fitness bench (ook wel fitnessbankje) of een stoel nodig. Ga hier op zitten, plaats je handen net achter je billen op het bankje en zet vervolgens je voeten een flinke stap naar voren. Ga nu met je billen wat naar voren, zodat deze als het waren vlak voor de bench in de lucht zweven. Zorg ervoor dat je tricpes aangespannen blijft en dat je ellebogen licht gebogen zijn, zodat spieren niet overbelast raken. Nu zak je met je billen naar de grond, daar houd je even vast en daarna ga je weer omhoog. Wanneer je jezelf omhoog duwt, gebruik je puur je triceps.

Let op je ellebogen

Let tijdens de oefening goed op je ellebogen. Deze mogen tijdens de oefening niet naar buiten wijzen. Dit om je ellebogen te beschermen en blessures te voorkomen.

Bekijk ook even onderstaande video voor extra uitleg!

Hoe maak je de oefening uitdagender?

Je kunt de oefeningen uitdagender maken door de dip die je maakt dieper te maken. Ook kun je gewichten op je schoot leggen of een fitnessbal en de fitness oefening hiermee moeilijker en zwaarder maken. Zorg er wel voor dat je de techniek eerst goed beheerst.

Ook interessant

HOE KRIJG JE GESPIERDE ARMEN? >>

Een fitnessbank is eigenlijk een must voor deze oefening. Maar is ook handig voor andere oefeningen! Een fitnessbal is een goede toevoeging om de oefening zwaarder te maken! Bekijk hieronder onze uitgebreide trainingsmaterialen pagina!

Bekijken >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.