Home Fitness Hoe voer je een goede V up uit?

Hoe voer je een goede V up uit?

0

 
Een V up is een intensieve buikspieroefening. Je traint er je diepere buikspieren mee. Ook kun je er je rugspieren mee trainen en het voordeel hiervan is dat je je houding ermee verbeterd en meteen al slanker oogt. Hoe voer je een goede V up uit? Waar moet je zoal op letten?

Wat is een V up?

Een V up is een buikspieroefening, vergelijkbaar met de crunch. Het grote verschil is echter dat je hier niet alleen je bovenlijf mee beweegt, maar ook je benen. Je traint met deze oefening je buik, zowel bovenin je buik als onderin je buik en dat maakt het een hele effectieve en goede oefening. Je kunt de oefening overal doen: zowel in de sportschool als thuis. Een fitnessmatje is wel aan te raden.
 

Hoe doe je een goede V up?

Ga op je rug liggen en zorg dat je rug mooi recht is. Trek je buikspieren goed aan, want hierdoor train je nog effectiever. Nu ga je met je bovenlichaam omhoog, zoals in een sit-up. Tegelijkertijd doe je ook je benen omhoog. Probeer met je handen je tenen aan te raken. Daarna ga je weer terug naar de beginpositie. Je hebt nu één V up gedaan.

Bekijk ook eens onderstaande video over de V-up uitvoering!

Let goed op je rug

Let bij deze oefening heel goed op je rug. Wanneer je je buik niet genoeg intrekt of je rug niet goed recht is, kun je dit gaan voelen in je onderrug. Denk je dat de oefening te zwaar is? Doe dan een andere buikspieroefening, zoals de plank.

Hoe maak je de oefening zwaarder?

Wil jij jezelf uitdagen en de oefening zwaarder maken? Houd dan extra gewichten vast. Je kunt beginnen met lichte gewichten en deze steeds wat zwaarder maken. Eventueel kun je ook speciale enkelgewichten gebruiken voor bij je benen.

De beste en meest comfortabele fitnessmat gebruiken tijdens de challenge! Bekijk zeker even onze fitnessmaterialen pagina! Check laagste prijs en aanbiedingen

Bekijken >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.