Home Fitness Hoe voer je goede butt kicks uit?

Hoe voer je goede butt kicks uit?

0

Butt kicks is een fitnessoefening waarbij vooral je hartslag flink omhoog gaat. Het is dus een echte cardio-oefening en tijdens deze oefening kun je vet verbranden. Hoe doe je nou eigenlijk een goede butt kick? We leggen het je uit!

Wat is een butt kick?

Een butt kick is een cardio-oefening, waarbij je als het ware op de plaats rent. Je kunt de intensiteit van de oefening zelf aanpassen. Beweeg sneller of juist langzamer. Zo kan iedereen met elk fitnessniveau de oefening doen. De oefening is gemakkelijk vanuit huis of je sportschool te doen en je hebt er verder niks voor nodig. Met de oefening train je ook meteen je billen, je bovenbenen en je hamstrings.

Hoe doe je een goede butt kick?

Ga staan, zorg dat je rug goed recht is en span je buikspieren aan. Nu ren je als het ware op de plaats. Terwijl je dit doet probeer je met je voeten tegen je eigen billen aan te schoppen. Het is dus de bedoeling dat je je benen zo hoog mogelijk naar achteren te zwaaien. Beweeg je armen mee om je hartslag nog meer te verhogen. Je kunt trouwens ook je handen op je billen leggen en vervolgens de butt kick uitvoeren.

De oefening gemakkelijker maken

Je kunt de fitness oefening gemakkelijker maken door minder snel te gaan. Kies een tempo uit dat je vol kunt houden, maar dat je tegelijkertijd wel uitdaagt. Je kunt ook de voeten wat minder hoog doen. Probeer zo hoog mogelijk te komen en je billen daadwerkelijk te schoppen, maar het is geen ramp als dit (nog) niet lukt. Heb je moeite met je balans? Zet dan een stoel voor je en houd jezelf hier aan vast tijdens de oefening.

Hoe maak je de butt kick uitdagender?

De butt kick is voor iedereen een geschikte cardio-oefening. Verhoog het tempo en beweeg meer met je armen. Eventueel kun je dumbbells vasthouden en zo jezelf nog meer uitdagen. Eventueel kun je de butt kick ook afwisselen met andere cardio-oefeningen, zodat je je lichaam echt op de proef stelt. Denk aan oefeningen zoals jumping jacks of high knees.

Maak de butt kick oefening uitdagend met extra dumbells! Check zoiezo even de pagina met fitnessmaterialen voor interessante aanbiedingen!

Bekijken >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.