Home fitness oefeningen Hoe voer je goede mountain climbers uit?

Hoe voer je goede mountain climbers uit?

0

Dieet Pro Banner - 728 x 90
De mountain climber is geen geliefde fitness oefening. Veel mensen proberen deze te mijden. Zonde, want de oefening is ontzettend effectief. Je traint er meerdere spiergroepen en daarnaast is het een goede cardio-oefening. Hoe voer je een goede mountain climber uit?

Wat is de mountain climber?

De mountain climber is een fitness oefening die het hele lichaam traint. Tegelijkertijd verhoog je ook nog eens je hartslag. Je werkt aan je algemene kracht en balans met de mountain climbers. De oefening kun je overal doen, bijvoorbeeld vanuit je eigen huis. Een fitnessmatje is wel aan te raden, omdat je dan minder snel weg zult glijden tijdens de oefening.

Hoe doe je mountain climbers?

Ga staan in een push-up positie, met je armen ter hoogte van je borst. Zet je handen wel goed ver uit elkaar. Spring nu met één been naar voren, zo dicht mogelijk in de buurt van je borst. Daarna spring je terug met het been, terwijl je met het andere been naar voren gaat. Wanneer je dit op hoog tempo doet, heb je dus altijd één been ter hoogte van je borst en eentje in de beginpositie.

De oefening gemakkelijker maken

De mountain climber is geen gemakkelijke oefening en het is goed mogelijk dat het je veel moeite kost om hem goed vol te houden en uit te voeren. In plaats van springen kun je ook stappen nemen. Heb je last van duizeligheid, sta dan tussendoor even op. Let er ook goed op dat je voldoende water drinkt bij deze oefening. Let hierbij op dat je DPA vrije flessen neemt van Dopper!
Dieet Pro Banner - 728 x 90

Mountain climbers moeilijker maken

Je kunt de mountain climber ook moeilijke en uitdagender maken, wanneer je hier behoefte aan hebt. Je kunt het tempo opvoeren en nog sneller gaan. Ook kun je eventueel je handen op een verhoging zetten. Hierdoor is de oefening wat zwaarder. Extra werken aan je balans? Plaats je handen dan op een fitnessbal.

 

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen? Doe deze simpele test en bereken je Afslank IQ!

Doe hier de afslank quiz! >>

Vorig artikelHoe voer je een goede Froggie uit?
Volgend artikelHoe voer je een goede seal jack uit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.