Home Fitness Beste Hometrainer Voor Thuis Kopen? (+Top 3 hometrainers)

Beste Hometrainer Voor Thuis Kopen? (+Top 3 hometrainers)

0

Eigenlijk ben ik niet zo van het binnen sporten maar toen ik een slepende blessure had aan mijn bovenbeen moest ik zelf manieren vinden om te revalideren. Ik dacht direct aan wandelen of joggen maar deze vormen van sporten zijn blessuregevoelig en belastend voor de gewrichten. Pas later kwam ik erachter dan een hometrainer een uitstekende manier is om te revalideren, maar ook om gewicht te verliezen en verbeteren van de conditie.

Het vinden van een ideale hometrainer was nog niet zo eenvoudig. Deze moeite wil ik jou besparen. Daarom deze blogpost over het aankopen van een hometrainer: welke is geschikt voor jou? Waarop moet je letten? Welke verschillende hometrainers zijn er?

Dus waarop moet je letten bij het kopen van een hometrainer? Eerst dien je jouw trainingsdoel te bepalen. Vervolgens kijk je naar onderstaande belangrijke factoren:

 1. De verstelbaarheid en belastbaar gewicht (min. 120kg)
 2. Zwaarte van het vliegwiel (min. 4kg) en weerstandsniveaus
 3. Trainingsprogramma’s
 4. Hartslagfunctie
 5. Is de hometrainer gemakkelijk verplaatsbaar?
 6. Aanwezigheid van kogellagers bij de Crank
 7. Garantie (min. 2 jaar)

Tezamen zal je tot de beste keuze komen van een hometrainer dat aan jouw wensen voldoet. Let op! Goedkoop is duurkoop!

Onze Top 3 Hometrainers van 2023!

FitBike Ride 3

Fit Bike Ride 5 iPlus

Fitbike Senator iPlus

InstapmodelBeste KeuzeTop Klasse
Hometrainer FitBike Ride 3 Hometrainer Fitbike Ride 5 iPlusHometrainer FitBike Ride Senator iPlus

Goede prijs/kwaliteit

 • Gewicht 30kg
 • Lage instap
 • Zwaar belastbaar
 • 12 voor-geprogrammeerde trainingsprogramma’s
 • Hartslagprogramma’s, sportprogramma’s en dieetprogramma
 • Eenvoudig bestuurbaar display

Beste keuze voor normaal thuisgebruikt

 • Gewicht: 36 kg
 • Zeer goede prijs/kwaliteit
 • Soepele trapbeweging
 • Groot zitcomfort
 • Display met kleuren LCD scherm
 • 18 verschillende trainingsprogramma’s
 • Trainen op hartslagprogramma

 

Ook perfect voor revalidatie

 • Gewicht: 47,7 kg
 • IJzersterk frame
 • Lage instap
 • Comfortabel zadel
 • Geschikt voor zwaar intensief gebruik
 • Extra comfortabel zadel
 • Duidelijk display dashboard
 • 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

Direct naar Kortingspagina>>

Direct naar Kortingspagina>>

Direct naar Kortingspagina>>

1. Let Hierop Als Je Een Hometrainer Koopt

We gaan verder in op de functionaliteit en geschiktheid van een hometrainer. Er zijn inmiddels veel soorten en merken hometrainers op de markt. Welke hometrainer is geschikt en sluit het beste aan op wat je NU nodig hebt?

Als eerste is het belangrijk om te bepalen aan welke functionaliteiten jij veel waarde hecht. Welke heb je nodig of zal je waarschijnlijk niet gaan gebruiken? Veel hangt ook af van je trainingsdoel. Ga je veel interval en conditie training doen? Dan heb je meer functionaliteit nodig.

Hoe bepaal je welke type hometrainer het meest geschikt is voor jou? Een aantal functionaliteiten lichten we hieronder toe. Aan de hand hiervan bepaal je welke nuttig zijn of overbodig. Daarop selecteer je wanneer je een hometrainer koopt.

In volgorde van belangrijkheid lichten we een aantal functionaliteiten toe.

1.1 Verstelbaarheid en (belastbaar) gewicht

De basis voor een goede training is dat je lekker zit maar ook dat het apparaat stabiel staat. Een apparaat dat wiebelt als je gaat staan is zeer vervelend. Daarbij speelt het gewicht, maar ook de verstelbaarheid een rol.

Als eerste is het (belastbaar) gewicht van invloed op de stabiliteit. Een apparaat dat een lichte constructie heeft zal minder stabiel staan. Een degelijk apparaat met een goede constructie moet de 130kg wel aankunnen. De betere hometrainer kan meestal wel 150kg verdragen.  Eigenlijk is het zo dat hoe beter de maximale belasting is, hoe beter de kwaliteit is. Dit merk je direct in stabiliteit en levensduur!

Naast het belastbaar gewicht is de verstelbaarheid van belang. Natuurlijk is een vlakke ondergrond het beste. Maar wanneer je de poten onafhankelijk van elkaar kunt verstellen weet je zeker dat je het apparaat stabiel kunt neerzetten. Niets zo vervelend als een wiebelend apparaat!

Ook andere onderdelen van een hometrainer moeten verstelbaar zijn zoals het zadel, het stuur en de trappers. Een zadelpen is in hoogte verstelbaar. De zadel zelf kun je meestal horizontaal stellen. Dit bepaalt de afstand tot het stuur. Stuurpen is ook in hoogte verstelbaar zodat je minder of meer voorover gebogen zit. Je voeten kun je vaak vastzetten op de trappers. Check of deze goed stelbaar zijn.

1.2 Vliegwiel gewicht en weerstandsniveaus

Op een hometrainer mis je eigenlijk de natuurlijke weerstand (de elementen) die het fietsen buiten zo leuk en soms uitdagend maken. Bij het uitzoeken van een geschikte hometrainer moet je daarom letten op de zwaarte van het vliegwiel. Een goede kwaliteit / gewicht vliegwiel helpt je bij het maken van een vloeiende fietsbeweging.

Het fietsen moet natuurlijk aanvoelen, net zoals je dat als buitenfietsen zou ervaren. een vloeiende en natuurlijke beweging helpt enorm!   

Let op dat de massa van het vliegwiel voor een groot deel de eigenschappen van de hometrainer bepalen. Met een zwaarder vliegwiel heb je vaak de keuze uit meer weerstandsniveaus dan met een licht vliegwiel.

De trap eigenschappen van de hometrainer worden niet alleen bepaald door het vliegwiel gewicht maar ook door de kwaliteit van het remsysteem en weerstandssysteem.   

Doorgaans hebben alle hometrainers verschillende weerstandsniveaus. Het is belangrijk dat je bepaalt hoeveel van die weerstandsniveaus je daadwerkelijk gaat gebruiken. Veel opties zijn leuk maar als je deze toch niet gaat gebruiken….

Bepaal daarom vooraf wat je trainingsplannen en doelen zijn. Ga je bijvoorbeeld veel intervaltraining doen? Of heb je als doel sterker te worden en een beter uithoudingsvermogen?

Het weerstandsniveau is niet alleen handmatig te stellen. Veel hometrainers hebben voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de simulatie van een heuvelachtig gebied waarbij de weerstand automatisch aangepast wordt tijdens een “beklimming” 😉

1.2.1 Twee verschillende weerstandssystemen

Het is goed om te beseffen dat er twee verschillende weerstandssystemen worden gebruikt. Een hometrainer kan een magneetrem of een elektro magneet hebben. Het soort systeem is van grote invloed op de trapeigenschappen en trainingsmogelijkheden.

Magneetrem

Hierbij wordt de weerstand bepaald door naast het vliegwiel geplaatste magneten. Deze kunnen handmatig of verder weg of juist dichterbij het wiel geplaatst worden. Dit kan handmatig of elektronisch.

Elektromagnetische weerstand

Door een elektrische stroom door magneten te laten lopen kan de weerstand op het vliegwiel bepaald worden. Door meer of minder stroom door de magneten te laten lopen kan de weerstand worden verhoogd of verlaagd. Het voordeel hiervan is dat de magneten zelf niet bewegen, in tegenstelling tot de magneetrem. Dit komt de levensduur ten goede.

Andere voordelen ten opzichte van de magneetrem zijn: traploze instelbaarheid, nauwkeurigheid van stellen en de snelle reactietijd.  

1.3 Ergometer en hartslagmeting

Veel fitness apparaten hebben een ingebouwde hartslagmeter. Deze bevindt zich vaak in de handvaten. Maar uit diverse onderzoeken blijkt dat deze meters niet zo accuraat zijn. Zie bijvoorbeeld mijn artikel over de calorieteller op een loopband. Veel Fitness apparaten zijn ingesteld op basis van een aantal variabelen waardoor de meting soms meer dan 50% kan afwijken. 

Bepaal daarom voor jezelf hoe belangrijk jij het vindt om je hartslag te kunnen meten. Als je traint om beter te worden dan is een hartslag meting belangrijk. Wil je afvallen? Dan is trainen in jouw ideale vetverbrandingszone belangrijk.

Ook kun je jouw progressie bijhouden. Als het goed is zal het na verloop van tijd minder energie kosten om dezelfde training af te werken. Dit zie je terug in je hartslag. Deze is dan minder hoog bij een zelfde training. Je bent dus beter geworden en hebt meer conditie gekregen of sterker geworden! Gefeliciteerd!

Een ergometer meet de hoeveelheid weerstand die jij uitoefent op het vliegwiel en drukt deze uit in de eenheid watt. Dit geeft een accuraat beeld van je trainingsresultaten en je progressie. Als je sterker bent geworden ga je dat terug zien in het aantal watt dan je “wegtrapt”.

1.4 Is de hometrainer gemakkelijk verplaatsbaar?

Als je thuis veel ruimte hebt is het waarschijnlijk niet nodig om de hometrainer regelmatig te verplaatsen. Maar als je niet zo ruim woont is dit iets om mee te laten wegen bij je aankoop. Wat bepaalt of een hometrainer gemakkelijk verplaatsbaar is?

Ten eerste of de hometrainer ook transportwielen heeft. Vooral bij de betere hometrainers die wat zwaarder zijn is dit erg handig!

Ten tweede natuurlijk het gewicht van de hometrainer zelf. Een zwaardere hometrainer zal moeilijker verplaatsbaar echter een lichte hometrainer zal minder stabiel zijn.

Tot slot zijn sommige hometrainers inklapbaar waardoor je veel ruimte kan besparen. Vraag dan wel naar de stevigheid van het mechanisme en de invloed daarvan op de stabiliteit.

2. Beste Hometrainers van 2023

Ik heb lang onderzoek gedaan naar de kwaliteit van verschillende hometrainers. In het kort komt het erop neer dat je beter geen hometrainer kunt kopen onder de €150. De kans is groot dat de hometrainer toch niet bevalt en al snel staat te verstoffen in een hoek. Meestal is het oncomfortabel kunnen trainen en snelle slijtage de oorzaak.

We hebben verschillende Top 3 lijsten hometrainers voor je samengesteld: Hometrainers voor thuis, professionele hometrainers en de overige.

Beste hometrainer voor thuisgebruik 2023

FitBike Ride 3

Fit Bike Ride 5 iPlus

Fitbike Senator iPlus

InstapmodelBeste KeuzeTop Klasse
Hometrainer FitBike Ride 3 Hometrainer Fitbike Ride 5 iPlusHometrainer FitBike Ride Senator iPlus

Goede prijs/kwaliteit

 • Gewicht 30kg
 • Lage instap
 • Zwaar belastbaar
 • 12 voor-geprogrammeerde trainingsprogramma’s
 • Hartslagprogramma’s, sportprogramma’s en dieetprogramma
 • Eenvoudig bestuurbaar display

Beste keuze voor normaal thuisgebruikt

 • Gewicht: 36 kg
 • Zeer goede prijs/kwaliteit
 • Soepele trapbeweging
 • Groot zitcomfort
 • Display met kleuren LCD scherm
 • 18 verschillende trainingsprogramma’s
 • Trainen op hartslagprogramma

 

Ook perfect voor revalidatie

 • Gewicht: 47,7 kg
 • IJzersterk frame
 • Lage instap
 • Comfortabel zadel
 • Geschikt voor zwaar intensief gebruik
 • Extra comfortabel zadel
 • Duidelijk display dashboard
 • 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

Direct naar Kortingspagina>>

Direct naar Kortingspagina>>

Direct naar Kortingspagina>>

Hometrainer voor thuis: FitBike Ride 3

Wat is er nu zo bijzonder aan de FitBike Ride 3 Hometrainer?

Deze hometrainer is een kwalitatief zeer goede fiets met een lage instap en een lage instapprijs.

Door de lage instap is deze hometrainer voor een zeer groot publiek toegankelijk. Bijvoorbeeld voor mensen die slecht ter been zijn of moeten revalideren. 

Frame en constructie

De goedkope modellen zijn vaak minder zwaar omdat de constructie minder stevig is, goedkope lagers worden gebruikt en het materiaal minder hoogwaardig is.

Ondanks de lage prijs bevat dit model een robuuste staalconstructie en een hoogwaardig lagerwerk waarmee je jaren plezier kan hebben zonder kosten voor slijtage.

Ergonomie

Ten eerste maakt de lage instap het gebruik van deze hometrainer zeer toegankelijk. Het maakt deze hometrainer daarmee geschikt voor iedere sporter met behoefte aan een lage instap en bedieningsgemak.

Het zadel is zowel verticaal als horizontaal verstelbaar en is prima om lang op te zitten.

Het display is gemakkelijk bedienbaar en goed te volgen door de verschillende menu’s.

De handgrepen maken het mogelijk het bovenlichaam in verschillende posities te brengen.

Tot slot is deze hometrainer gemakkelijk verplaatsbaar zodat je na je training deze veilig en gemakkelijk aan de kant kunt zetten.

Display en opties

Het display is eenvoudig bestuurbaar en gemakkelijk in gebruik. Het bevat onder andere verschillende trainingsprogramma’s zoals hartslagprogramma’s en sportprogramma’s en zelf een dieetprogramma. Ook zijn er een aantal voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Tevens zijn er 16 weerstandsniveaus. Daarmee heb je dus een grote verscheidenheid aan trainingsvarianten tot je beschikking.

Het display toont onder andere afstand, tijd, snelheid, RPM en hartslag.

Kenmerken FitBike Ride 3 hometrainer

 • Gewicht: 30kg
 • Tot 135 kg belastbaar
 • 16 weerstandsniveaus
 • inclusief hartslagfunctie
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Elektronische weerstand
 • Vliegwiel: 7 kg
 • Waterpas afstelbaar
 • Dubbele kogellagers
 • stuur is niet verstelbaar

Waar is deze FitBike Ride 3 hometrainer te koop?

Bij Betersport zijn ze gespecialiseerd in de verkoop van hometrainers. Ik heb nu meerdere keren bij deze zaak bestelt en ben zeer tevreden. Kies één van de top 3 hometrainers en klik op de blauwe button voor een volledige beschrijving en specificaties.

Hometrainer voor thuis: FitBike Ride 5 iPlus

Deze hometrainer is stabiel in gebruik, duurzaam en comfortabel. Verder heeft deze hometrainer voor thuis al meerdere keren de Best Reviewed Award gewonnen!

Frame en constructie

Een zeer stabiele hometrainer. Tezamen met een stevige constructie kan deze hometrainer een belastbaar gewicht aan van 150kg. Met een V-belt aandrijving is deze hometrainer ook nog eens fluisterstil.

Ergonomie

Dit apparaat is zeer stabiel. Dit is prettig als er een intensieve training wordt afgewerkt waarbij staan en zitten afgewisseld wordt.

Ten tweede zorgt het zware vliegwiel voor een prettige trapbeweging. Hierdoor is ben je in staat om je training gemakkelijker vol te houden.

Ten derde is er de V-belt aandrijving. Deze maakt minder geluid en is onderhoudsvrij. Dit is bij een kettingaandrijving niet het geval. Een V-belt aandrijving is daardoor wel duurder dan een kettingaandrijving.

Tot slot is de hometrainer gemakkelijk verrijdbaar vanwege de transportwieltjes.

Display en opties

Deze hometrainer heeft een kleuren LCD scherm dat prettig te bedienen is een waarbij je in een oogopslag al je trainingsgegevens kunt zien.  Zo wordt onder andere tijd, afstand, snelheid, aantal omwentelingen, wattage, aantal calorieën en hartslag weergegeven.

Met verscheidenheid aan trainingsprogramma’s is er voldoende variëteit voor je training. Zo zijn er 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, 4 hartslagprogramma’s en een manueel programma.

Met het hartslagprogramma kun je effectief werken aan vetverbranding en conditieverbetering. Door een maximale hartslag in te geven zal de weerstand automatisch worden aangepast wanneer je hartslag boven de 70% komt.

Waar is deze FitBike Ride 5 iPlus te koop?

Bij Betersport zijn ze gespecialiseerd in de verkoop van hometrainers. Ik heb nu meerdere keren bij deze zaak bestelt en ben zeer tevreden. Kies één van de top 3 hometrainers en klik op de blauwe button voor een volledige beschrijving en specificaties.

Hometrainer FitBike Senator iPlus

Een prima hometrainer geschikt voor elke thuissporter, specialist of (oudere) mensen die willen revalideren.

Frame en constructie

Het supersterke frame en een vliegwiel van 10kg zorgen voor een maximaal belastbaar gewicht van 180kg.  De lage instap zorgt ervoor dat deze hometrainer ook ideaal is voor mensen die wat slechter ter been zijn.

Ergonomie

Lage instap en comfortabel zadel maakt deze hometrainer geschikt voor iedere sporter.

De zadel is horizontaal als verticaal verstelbaar. Ook de zadelpen is in hoogte verstelbaar. Tezamen met de handgrepen kun je jouw ideale positie aannemen zonder op den duur klachten te krijgen. De aanwezige bidon houder zorgt ervoor dat je niet hoeft af te stappen voor een slok water. 

Het ijzersterke frame is waterpas afstelbaar waardoor waardoor je altijd prettig kunt trainen zonder vervelende afleiding.

Display en opties

De FitBike Senator bevat een EMS systeem waardoor deze hometrainer geschikt is voor intensief gebruik.

Naast de vele trainingsprogramma’s heeft deze hometrainer ook een wattage programma. Door een maximale wattage in te stellen zorgt de computer automatisch voor de juiste weerstand.

Het display beschikt over een uitgebreid aantal voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Je navigeert gemakkelijk door het menu en selecteert eenvoudig het gewenste programma. Tijdens de training presenteert het dashboard alle belangrijke gegevens voor je.

Waar is deze FitBike Ride 3 hometrainer te koop?

Bij Betersport zijn ze gespecialiseerd in de verkoop van hometrainers. Ik heb nu meerdere keren bij deze zaak bestelt en ben zeer tevreden. Kies één van de top 3 hometrainers en klik op de blauwe button voor een volledige beschrijving en specificaties.

Beste Professionele Hometrainer 2023

Natuurlijk kunnen hometrainers ook ingezet worden voor professioneel gebruik.

Een professionele hometrainer onderscheidt zich van de goedkope modellen door een zwaarder vliegwiel, meer weerstandsniveau’s, een robuuster frame en uitgebreide display mogelijkheden. Uiteraard ga je dit wel terugzien in de prijs. 

Gymost Turbo B11

Sole Fitness LCB

Fitbike Senator iPlus

TopklasseTopklasseBeste Keus
Hometrainer Gymost Turbo B11Hometrainer LCB Sole FitnessHometrainer FitBike Ride Senator iPlus

Zeer goede ergonomie met een zelf genererend EMS systeem

 • Gewicht 62 kg
 • Zeer stabiel
 • Geen stopcontact aansluiting nodig
 • Zeer comfortabel zadel en multigrip stuur
 • Groot luxe display met overzichtelijk dashboard
 • 12 trainingsprogramma’s waaronder wattage en hartslag programma’s
 • Hartslagsensoren
 • Aantal weerstanden: 20
 

 

Beste keuze voor normaal thuisgebruikt

 • Gewicht: 58 kg
 • Nieuwe standaard voor prijs/kwaliteit
 • Geschikt voor zwaar intensief gebruik
 • Uniek pedaalontwerp waardoor gewrichten ontlast worden.
 • Zeer helder display.
 • Hartslagprogramma, Fit test en handmatige programma’s.
 • Bluetooth programma.
 • Aantal weerstanden: 40

 

Ook perfect voor revalidatie

 • Gewicht: 47,7 kg
 • IJzersterk frame
 • Lage instap
 • Comfortabel zadel
 • Geschikt voor zwaar intensief gebruik
 • Extra comfortabel zadel
 • Duidelijk display dashboard
 • 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

Direct naar Kortingspagina>>

Direct naar Kortingspagina>>

Direct naar Kortingspagina>>

Gymost Turbo B11 Hometrainer

Een enorm goede professionele hometrainer voor de professionele markt maar dat door haar goede prijs/kwaliteit ook meer dan geschikt is voor thuis gebruik. 

Frame en constructie

Zeer stabiel en robuust! Een van de weinige hometrainers met een 3-delige crank. De crank is het verbindingsstuk van de trapper naar de aandrijfas. Als deze uit meer onderdelen bestaat dan wordt dat gezien als beter. Een crank met drie onderdelen is van de beste kwaliteit. Bij slijtage zijn onderdelen gemakkelijk te vervangen.

De dubbele kogellagers zorgen voor een soepele trapbeweging.

Ergonomie

Het compleet verstelbare luxe zadel en het multi grip stuur zorgen ervoor dat je bij elke training de ideale houding aanneemt.

Uniek aan deze hometrainer is het geijkt EMS systeem. Dit systeem is zelf-genererend waardoor de hometrainer niet op het stopcontact aangesloten hoeft te worden.

Met het EMS systeem kan op wattage getraind worden waarbij de weerstand automatisch wordt aangepast.

Dispay en opties

Het luxe display voorziet je van alle relevante trainingsinformatie zoals tijd, afstand, calorieverbruik, snelheid, weerstandslevel, watt en hartslag.

Met maar liefst 20 weerstand niveau’s is er een uitgebreid palet aan mogelijkheden binnen de verschillende trainingsprogramma’s. 

Sole Fitness LCB Hometrainer

De Sole Fitness hometrainer heeft de nieuwe standaard gezet voor prijs/kwaliteit.Niet eindeloos veel opties maar kwaliteit en duurzaamheid!

Frame en constructie

Deze 58 kilo wegende hometrainer is zeer stabiel en geschikt voor zwaar intensief gebruik. Het zware vliegwiel en de dubbele kogellagers zorgen daarbij voor een vloeiende beweging. 

Het 3-delige crank garandeert goede kwaliteit en eenvoudig onderhoud. Dit is het verbindingsstuk van de trapper naar de aandrijfas. Als deze uit meerdere delen bestaat is dat beter.

Ergonomie

Met een verticaal en horizontaal verstelbaar zadel en in hoogte verstelbaar zadelpen neem je de ideale houding aan voor jouw training. Ook de multi grip handvaten helpen daarbij. 

Het 14 kilo zware vliegwiel zorgt voor een vloeiende fietsbeweging. De fietsbeweging wordt daarbij nog extra ondersteunt door een uniek pedaalontwerp. De pedalen zijn namelijk 2 graden naar binnen gericht waardoor de gewrichten worden ontlast.

Display en opties

Het aantal trainingsmogelijkheden is bijna oneindig. Met wel 40 weerstand niveau’s en een aantal voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s kun je voldoende variëren. 

Het HRC programma en Fit test kan gedaan worden met behulp van geïntegreerde hartslagsensoren.        

Het luxe dashboard bevat daarnaast ook een bluetooth module en sole fitness app. Met de bluetooth module kun je gegevens uitwisselen met de Sole Fitness app. Via de Sole Fitness app kun je gegevens delen met andere apps.

Dan tot slot nog een Top 3 hometrainers voor ouderen en voor revalidatie doeleinden.

Top 3 hometrainer 2023 voor ouderen en revalidatie doeleinden

FitBike Ride 5

FitBike Ride 3

Fitbike Senator iPlus

Beste keuze
Zeer scherpe prijs
Beste FitBike Model
Hometrainer Fitbike Ride 5 iPlusHometrainer FitBike Ride 3Hometrainer FitBike Ride Senator iPlus
Beste keuze voor normaal thuisgebruikt

 

 • Gewicht: 36 kg
 • Zeer goede prijs/kwaliteit
 • Soepele trapbeweging
 • Groot zitcomfort
 • Display met kleuren LCD scherm
 • 18 verschillende trainingsprogramma’s
 • Trainen op hartslagprogramma
 

 

Compact met vele mogelijkheden

 • Gewicht 30kg
 • Lage instap
 • Zwaar belastbaar
 • 12 voor-geprogrammeerde trainingsprogramma’s
 • Hartslagprogramma’s, sportprogramma’s en dieetprogramma
 • Eenvoudig bestuurbaar display

 

 

Lage instap en zeer stabiel. Voorzien van ergometer

 • Gewicht: 47,7 kg
 • IJzersterk frame
 • Lage instap
 • Comfortabel zadel
 • Geschikt voor zwaar intensief gebruik
 • Extra comfortabel zadel
 • Duidelijk display dashboard
 • 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

 

Direct naar Kortingspagina>>

Direct naar Kortingspagina>>

Direct naar Kortingspagina>>

Beste Hometrainer 2023: FitBike Ride 6 iPlus

Een van de beste hometrainers op dit moment is de FitBike Ride 6 iPlus. Als je van plan bent om een hometrainer te kopen voor intensief gebruik dan raden wij deze FitBike Ride aan. Gebouwd voor intensief gebruik en van zeer hoge kwaliteit.

De hoge kwaliteit zie je terug in de maximaal belastbaarheid. Deze hometrainer kan tot 150KG lichaamsgewicht aan. Verder is deze krachtige Ride 6 zeer stabiel en geheel geruisloos.

Fit Bike Ride 6 hometrainer

Als je gaat zitten op de FitBike Ride 6 iPlus dan voel je werkelijk het verschil. Qua ergonomie is dit apparaat subliem. De zadel(pen) is zowel horizontaal als verticaal te stellen. Ook het stuur is verstelbaar waardoor je altijd de juiste houding kunt aannemen tijdens het trainen.

De mogelijkheden qua trainingsprogramma en weerstanden zijn er genoeg. Deze hometrainer biedt je 16 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Ook zijn er 16 verschillende weerstandsniveaus zodat je voldoende mogelijkheden hebt om te variëren in je training. 

De trainingsprogramma’s bestaan onder andere uit hartslag en energieprogramma’s. Maar ook programma’s om de vetverbranding en uithoudingsvermogen te stimuleren. 

Daarmee is dit apparaat ook geschikt voor krachttraining en revalidatie van topsporters!

Op het display vindt je voldoende informatie over je training:

 • afstand
 • snelheid
 • verbrande calorieën
 • RPM
 • hartslag
dislpay Fitbike ride 6 hometrainer

De module iPlus geeft aan dat de hometrainer verbonden kan worden met een tablet of smartphone. Daarmee kun je oneindig veel trainingstoepassingen downloaden. Je kunt bijvoorbeeld trainen in een andere omgeving met behulp van Google StreetView.

De Fitbike Ride 6 iPlus is een van de beste in zijn prijsklasse. Vooral het vliegwiel van maar liefst 10kg valt sterk op binnen deze prijsklasse.

Je krijgt 2 jaar garantie op onderdelen en levenslang op frame en laswerk.

Kenmerken Hometrainer FitBike Ride 6 iPlus

 • Gewicht: 38KG
 • Tot 150KG belastbaar
 • 16 programma’s
 • 16 weerstandsniveaus
 • iInclusief hartslagfunctie
 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • Elektronische weerstand
 • Vliegwiel: 10KG
 • Niet uitklapbaar
 • Verstelbaar

Waar kun je deze hometrainer kopen?

Regelmatig koop ik ook mijn producten bij Betersport vanwege de zeer snelle levering en meer dan uitstekende klantenservice. Kwaliteit staat daar altijd voorop! Als jij ook de beste producten wilt tegen een scherpe prijs dan zou ik zeker even een kijkje nemen. Klik op onderstaande button om te zien hoeveel je vandaag kunt besparen.

Naar Betersport Kortingspagina >>

De Voordelen van een hometrainer

Trainen of revalideren op een hometrainer heeft vele voordelen. We bespreken ze hieronder met je.

Ten eerste ben je niet afhankelijk van het weer. Je kunt wanneer dan ook even op je hometrainer stappen en direct beginnen. Geen reistijd of planning nodig. Je kunt direct beginnen!

Ten tweede ben je niet aan tijden gebonden. In de winter is het ’s avonds vroeg donker en is trainen op de fiets niet prettig. Daarnaast ben je voor het overige verkeer slecht zichtbaar. Het is dus ook nog eens veiliger!

Ten derde is het trainen op een hometrainer zeer effectief om vet te verbranden. Je kunt gemakkelijk in een specifieke hartslagzone trainen waarin je relatief veel vet verbrand.

En tot slot worden de gewrichten maar minimaal belast. Andere sporten zoals hardlopen of tennis zijn blessure gevoelig. Het trainen op een hometrainer is dat totaal niet. Daardoor kan iedereen veilig sporten op een hometrainer.

Veel succes met de aankoop van je hometrainer! Laat hieronder weten welke je hebt gekocht en wat je ervaringen zijn! Bedankt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.