Home Fitness januari challenge Januari challenge 1 januari: wat wil je bereiken?

Januari challenge 1 januari: wat wil je bereiken?

0

Een gelukkig nieuwjaar gewenst! Vandaag gaan we aan de slag met het bedenken wát je nou eigenlijk wilt bereiken. Gezonder, fitter en gelukkiger worden is iets wat we allemaal wel willen, maar het is belangrijk om een goed beeld te hebben bij je daadwerkelijke doel. Daar gaan we vandaag mee aan de slag.

Wat wil ik nou eigenlijk?

Het is heel belangrijk om goed te bedenken wat je nou eigenlijk wilt. Schrijf dit daarom op papier, in het schrift dat je speciaal hebt gekocht voor deze januari-challenge (of gebruik hier je digitale bestand voor, dat kan natuurlijk ook). Schrijf op wat je precies wilt bereiken en zorg dat je duidelijk naar jezelf toe bent. Hoe concreter en duidelijker het doel is, hoe makkelijker het is om het te bereiken. Je weet immers precies wat je graag wilt. Met een vaag doel, zoals ‘ik wil gezonder worden’, kun je immers aan het einde van de maand altijd steggelen.

Voorbeelden van concrete doelen

  • Enkele voorbeelden van een goed, concreet doel voor januari:
  • Ik wil gezonder leven, daarom ga ik deze maand tenminste twee keer per dag sporten en houd ik me aan mijn voedingsschema.
  • Ik wil in januari twee kilo kwijtraken, en ik doe dat door geen koekjes meer op het werk te eten.
  • In januari wil ik tenminste drie keer per week op de fiets naar mijn werk, in plaats van dat ik de auto pak.
  • Ik wil in januari leren om minder snel te snaaien en ongezond snoep te eten. Daarom ga ik ‘nee’ zeggen als iemand me iets lekkers wilt aanbieden.
  • Ik wil lekkerder in mijn vel zitten en daarom zal ik iedere dag opschrijven wat er goed is gegaan deze maand.

Zorg dat het realistisch is

Een doel als: ik wil zes keer per week sporten of ik wil 10 kilo afvallen is natuurlijk niet realistisch. Zorg ervoor dat je een doel bedenkt dat haalbaar is, maar tegelijkertijd ook een uitdaging biedt. Het maakt niet uit als dit doel voor andere mensen misschien wat te simpel is: zolang het maar voor jou werkt.

Meerdere doelen

Natuurlijk mag je deze maand ook aan meerdere doelen werken. Schrijf alles op wat je wilt bereiken en wees zo concreet en duidelijk mogelijk. Dit mag best een heel uitgebreid verhaal zijn, als je dat prettig vindt.

Wat wil jij bereiken deze maand?

 

Overzicht van alle opdrachten vind je hier. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.