Home Fitness januari challenge Januari challenge 11 januari: gun jezelf eens wat lekkers

Januari challenge 11 januari: gun jezelf eens wat lekkers

0

Een paar dagen terug kreeg de je opdracht om iets lekkers te kopen, maar het niet te eten. Vandaag mag je jezelf juist eens wél iets gunnen. Waarom? En wat is de opdracht precies?

Gun jezelf eens wat

Wanneer mensen proberen af te vallen, zijn ze soms zeer obsessief bezig hiermee en gunnen ze zichzelf helemaal niets meer. Alles wordt als slecht bestempeld en we willen vooral geen chocolade, snoep of frituureten tot ons nemen. Het obsessieve gedrag is logisch, maar de vraag is: is het goed voor je? Is het niet beter voor je om jezelf af en toe eens iets te gunnen?

Obsessief bezig zijn

Wanneer je zo obsessief bezig bent en jezelf nooit iets gunt, is het moeilijker om het vol te houden. Hoe veel mensen zijn niet heel enthousiast begonnen met een dieet, om het na een paar weken alweer op te geven? Dit komt omdat je jezelf bepaalde voeding verbiedt. Denk maar eens níet aan een roze ijsbeer. Wedden dat je dat niet lukt? Omdat je telkens bezig bent met wat je allemaal niet mag, blijft het door je hoofd spoken en zal je pas rust vinden als je het toch eet. Het is veel beter om minder obsessief bezig te zijn en je denkwijze te veranderen. Je mág best wat ongezonds, zolang je maar mate houdt. Gun jezelf een stukje chocolade, maar geen hele reep. Gun jezelf een stukje cake op een verjaardag, maar neem geen extra slagroom of pak vervolgens geen chips. Het gaat om keuzes maken, niet om jezelf van alles te verbieden. Wil je beter worden in keuzes maken en meer zelfvertrouwen? Kijk dan even op deze pagina

Gun jezelf vandaag eens wat

Als het goed is heb je nog wat lekkers in huis van een paar dagen terug. Geniet daar vandaag eens lekker van, zonder schaamte, zonder spijt. Denk vooral niet achteraf: ‘had ik nou maar niet…’ Leer te genieten, af en toe mag dat ook.

Wat als ik dat al gegeten heb?

Heb je je toch niet kunnen inhouden eerder deze week? Dan heb je jezelf dus al iets gegund. Voel je er niet meer schuldig om en zorg dat je vanaf nu gewoon lekker weer aan de slag gaat om gezonder, fitter én gelukkiger te worden. Gelukkiger word je immers niet door constant spijt te hebben over iets dat je gegeten hebt. Meer geluk begint vaak met eigenwaarde en meer zelfvertrouwen.

Overzicht van alle opdrachten vind je hier. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.