Home Fitness januari challenge Januari challenge 13 januari: Maaltijdplanner aankomende week

Januari challenge 13 januari: Maaltijdplanner aankomende week

0

Net zoals de vorige weken, ga je vandaag weer aan de slag met het maken van een eetschema voor komende week. Zo weet je precies waar je aan toe bent en is het gemakkelijker om je schema vol te houden.

Maaltijdplanner maken

Als je serieus wat aan je gewicht wilt doen (afslanken of aankomen) dan raden wij aan een maaltijdplan te maken. En voor het inzicht is het van groot belang dat je minimaal een week lang gaat bijhouden wat je eet en drinkt. Als je dat serieus doet dan ga je patronen zien die je anders niet ziet. Bijvoorbeeld op welk moment van de dag je gaat snaaien. Beschrijf die momenten op papier. Meestal ligt er een andere oorzaak aan ten grondslag. De meeste van ons zijn op dat moment emotionele eters…

Een maaltijdplan is dus van grote belang. Zeker als jij dit nog nooit hebt gedaan. Maak een plan voor aankomende week en houd je daar dan ook aan. Gezond leven begint met bewustwording. Wat je eet, wanneer je eet en waarom je eet. Door een plan te volgen ga je minder snel afwijken van dat plan. Het helpt om jezelf in de hand te houden op stressvolle of emotionele momenten. Houd je vooral ’s avonds aan je plan! Dat is voor veel mensen al een enorme uitdaging!

Wat komt er in de maaltijdplanner te staan?

Een maaltijdplan kan je zo simpel of uitgebreid maken als je wilt. Het beste kun je een maaltijdplan op papier zetten. Maak een plan voor wat je gaat eten als ontbijt, lunch en diner. En eventueel tussendoor. Vervolgens raden wij aan wat je eet in een app op je telefoon bij te houden. Dan zie je direct hoeveel vetten, eiwitten en koolhydraten je binnen krijgt. Daarmee kun je vergelijken met dat wat je denkt binnen te krijgen en wat je werkelijk binnen krijgt. Misschien eens goed om je perceptie van de werkelijkheid bij te stellen.

Maak een maaltijdplan voor aankomende week. Zoek lekkere recepten op internet of elders. Probeer eens de afslankreceptenbijbel en vraag HIER een gratis weekmenu op Probeer het eens! Vergelijk ook steeds je maaltijdplanner met die van vorige week. Kijk wat er goed ging of wat niet werkte voor jou. Optimaliseer je weekplan zodat het ook niet teveel energie vraagt. Meestal is een goede voorbereiding het halve werk!

Eet zo afwisselend mogelijk

Wij Nederlanders zijn opgevoed met brood, melk, aardappelen en groenten. De meeste Nederlanders eten gewoon veel te eenzijdig. Probeer daarom eens een week lang zoveel mogelijk nieuwe recepten en andere groenten, fruit, noten, zaden, vlees, vis etc. te eten. Ga echt eens verandering brengen in oude gewoonten. Ik vond het ook lastig. Maar belangrijk is dat je een plan maakt in het weekend, de boodschappen doet en zaterdag of zondag zoveel mogelijk gaat “meal preppen” voor de aankomende week. Je kunt – als je de tijd hebt – al veel voorwerk doen voor aankomende week!

Ideeën nodig voor de aankomende week?
-Gratis e-book afslank weekmenu met 19 koolhydraatarme recepten. Naar website>>
-Eiwitrijke recepten (137 stuks) voor vetverlies en spierbehoud. Met extra’s als voedingsschema’s en adviezen. Naar website >>
-Leer de exacte strategieën voor blijven vetverlies (geen gejojo meer). Voor vrouwen hier>> en voor mannen hier>>

Ontdek wat je de aankomende week of zelfs de aankomende maand kunt bereiken! Kijk ook eens in tijdschriften en bladen die je nog hebt liggen. Welke ideeën kun je daar nu al uit halen? Tegenwoordig moet het niet meer moeilijk zijn om goede recepten te vinden. Je kunt recpepten overal (gratis) vinden. Of tegen een kleine vergoeding met vele extra’s zoals bij de drie mogelijkheden hierboven. En weet je, andere recepten zijn niet altijd duurder. Je kunt prima budgetrecepten vinden die binnen 15 minuten klaar zijn. Geen excuses meer! Begin vandaag nog!

Overzicht van alle opdrachten vind je hier. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.