Home Fitness januari challenge Januari challenge 19 januari: maak weer een nieuw Maaltijdplan

Januari challenge 19 januari: maak weer een nieuw Maaltijdplan

0

Om goed en gezond te blijven eten, is het verstandig om iedere week een nieuw eetschema te maken. Daarom gaan we daar nu ook weer mee aan de slag. Waar moet je zoal op letten?

Maaltijdplanning maken

Je maaltijden plannen is van groot belang. Je weet exact op welke momenten je wat en hoeveel gaat eten. Met een duidelijk eetschema ga je minder snel snaaien of ongezond eten. Dat is ook logisch. Wie heeft nu in zijn of haar eetschema staan om bijvoorbeeld op woensdag avond een zak chips leeg te eten? Ik denk niemand hier. Dat soort eetgewoonten plan je ook niet. Die ontstaan in het moment en is een emotionele beslissing. Door je maaltijden en tussendoortjes te plannen ben je in elk geval bewust wat je eet. Of van plan was te eten. En waarom je van je plan hebt afgeweken. Een maaltijdplan biedt een goede houvast. Maar wat ga je opnemen in je maaltijdplan / eetschema?

Hoe ziet jou eetschema eruit?

Een maaltijdplan hoeft niet moeilijk te zijn. Stel er zelf één samen of doe dat met hulp. Zoek een kookboek, tijdschrift of kijk op internet. Kijk ook eens naar jouw maaltijdplan van vorige week. Hoe heb je het ervaren? Wat kan beter? Leer daar ook van en zie het als een proces om gezonder te gaan leven.

Ga op zoek naar nieuwe recepten

Op wekelijkse basis eten wij veel te eenzijdig. Lunch bestaat voornamelijk uit brood en andere graanproducten. Avondeten uit aardappelen met groenten en mogelijk nog een stuk vlees. Ga op zoek naar nieuwe recepten(boeken) en wissel af! Probeer eens de aankomende maand 100 verschillende producten te eten! Op die manier breng je veel meer variatie in de keuken. Daarnaast is het veel gezonder en beter voor je lichaam. Hulp nodig? Ontdek hieronder wat je zoal kunt doen en waar je inspiratie vandaan haalt:

Er zijn voldoende budgetrecepten te vinden die in een handomdraai te maken zijn. Ik maak ’s ochtends een volwaardige maaltijd binnen 15 minuten!

Overzicht van alle opdrachten vind je hier. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.